lightning labs bitcoin btc update

Betalen met bitcoin (BTC): Lightning Labs lanceert desktop app op mainnet

Lightning Labs heeft een desktop app op het bitcoin (BTC) mainnet gelanceerd. Met de app wordt het gebruik van het Lightning Network (LN) laagdrempeliger gemaakt. Met LN is een extra betaallaag bovenop het bitcoin netwerk gecreëerd: peer-to-peer betalen is mogelijk zonder dat het bitcoin mainnet belast wordt. Lightning Labs geldt als één van de grootste bitcoin ontwikkelaars achter LN.

Betalen met Bitcoin (BTC): desktop app

Voorheen draaide de desktop app op het testnet van bitcoin (BTC). Door de launch kunnen gebruikers de desktop app gebruiken om geld te versturen en ontvangen, bijvoorbeeld Satoshi’s (sats). Eén bitcoin is opgedeeld is 100 miljoen sats. 

De app is non-custodial, waarmee de private keys van hun BTC in eigen handen hebben en niet van een derde partij zoals een exchange of bank. De app werkt op Windows, MacOS en Linux.

Lightning Network

Het Lightning Network (LN) maakt “instant” betalen met Bitcoin mogelijk. De betalingen zijn continu mogelijk zonder dat het mainnet van bitcoin wordt belast. Verificatie van de betaling gebeurt pas als de LN-kanalen gesloten worden.

Dit is een behoorlijke verbetering ten opzichte van het huidige bitcoin-netwerk dat gemiddeld slechts elke 10 minuten een blok creëert.

Lightning wallet

De Lightning Labs ontwikkelaars hebben de Tankred Hase en Valentine Wallace ontwikkeld. In een aparte blogpost leggen ze uit wat ze hebben gedaan. 

“Driving this release is a complete commitment to scaling the principles that Bitcoin was built on: privacy, security, and self-determination. For that we need to go beyond custodial solutions and enthusiast guides and deliver a great user experience for everyone.”

Andere apps die al direct met het bitcoin netwerk communiceren zijn onder meer Bluewallet, Zap en Zeus.

Neutrino

Uit dezelfde koker komt het Neutrino-protocol, bedoeld om een wallet te draaien op lichtere apparaten zoals smartphone of ander slim apparaat. De oplossing wordt als volgt uitgelegd:

Neutrino is a light client specification that allows non-custodial Lightning wallets to verify Bitcoin transactions with improved privacy, minimized trust, and without needing to sync the full Bitcoin blockchain (which is about 200 GB).

Instead, apps only need to download and verify tens of megabytes worth of filter headers in a matter of minutes. This enables non-custodial solutions on mobile phones as well as other low-powered devices.

Mobiele apps

Lightning Labs heeft ook de nodige plannen met mobiele apps. De ontwikkelaars willen “zo snel mogelijk” met een iOS en Android app op te proppen komen.

Deze week kwam Lightning in het nieuws: via de betalingsprovider Moon is het mogelijk om met een lightning wallet bij Amazon spullen af te rekenen.

Met behulp van een broswer plug-in is het mogelijk om met bitcoin betalingen te doen bij Amazon. Met je lightning wallet kun je met BTC betalen.

Bron: Coindesk

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!