binance coin bnb koers prijs blockchain dex
Nieuws » Binance Coin (BNB) maakt opmars: koers cryptomunt stijgt 289% in 2019

Binance Coin (BNB) maakt opmars: koers cryptomunt stijgt 289% in 2019

Binance Coin (BNB) maakt een opmars door in 2019: de koers van de cryptomunt stijgt 289% tot nu toe. Binance weet als geen ander de hype rondom hun eigen token gaande te houden. Eerst door dit jaar een aantal Initial Exchange Offerings (IEO) uit te geven en deze week met de uitrol van een eigen blockchain en een decentrale exchange ‘dex’ aanstaande 23 april na Pasen. Wat is het geheim van het koerssucces van BNB?

Binance chain en ‘dex’

Voor zowel de IEO’s als de nieuwe ‘dex’ fungeert de Binance Coin als dé gateway token, zoals Ethereum dat voor de ERC20 tokens was.

De migratie naar een eigen chain leidt tot verandering onder de motorkap: de tokenomie van BNB verandert van een ERC20 token op het ethereum netwerk naar een zogenaamde BEP2 token op het Binance netwerk.

BNB mag zich nu met recht een eigen coin en kan de benaming token van zich afschudden.

CFO Binance wordt ook betaald in BNB!

Tijdens de Paris Blockchain Week Summit hadden we een interview met CFO Wei Zhou van Binance waarbij de nieuwe tokenomie ook aan bod komt. Leuk detail: hij wordt niet betaald in euro of dollar, maar in de Binance Coin.

BNB koers stijgt 289%

Binance weet als geen ander hoe de homo sapiens in elkaar steekt: het gevoel om de boot te missen is een zeer sterk psychologisch verschijnsel. De hype om dat fomo-gevoel aan te wakkeren beheerst men op dit moment als geen ander. Men weet ook: gebruik leidt tot waarde. En dat vertaalt zich in een hogere koers.

Enkele cijfers:

  • Prijs BNB (1 januari 2019): $5.91
  • Prijs BNB (21 april 2019): $23.08 (+289%)
  • All time high: $25,12 (20 april 2019)

Als we het rendement van BNB in ogenschouw nemen, dan wist BNB zich grotendeels aan de cryptowinter te onttrekken. Waar voor veel coins uit de top 10 het rendement op ‘1 jaar’ negatief is, staat BNB 81% in de plus.

Rendement koers BNB 10.56 uur Nederlandse tijd (bron: OnchainFX)

1 week +22.67%
1 maand +59.26%
3 maanden +265.86%
6 maanden +143.15%
1 jaar +81.82%

Olievlek

De olievlek van Binance beperkt zich niet tot de eigen cryptomunt. De hype trekt andere projecten mee.

Zo weet Binance “by default” al een netwerk van projecten aan zich te binden aan haar netwerk. Een van de eerste projecten die migreert naar de chain is Mithril. Hierop steeg de koers van MITH met 70% op één dag.

Binnenkort staat de IEO van Matic Network op het programma. Volgens zéér sterke geruchten staat daarna CertiK op het programma, maar dat gerucht wil Binance noch ontkennen noch bevestigen tegenover Bitcoin Magazine NL.

Bronnen: OnchainFX / Ethereumworldnews

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Bitcoin (BTC) analyse – Is $10.800 de voorlopige top of breekt $11.000?

Wessel Simons

Misss Bitcoin over livegang Bakkt, falende obligatiemarkt en BTC koers

Madelon Vos

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder