bitcoin koers crypto update binance coin bnb pinautomaten
Nieuws » Bitcoin update – Correctie voor koers BTC, is er sprake van een bulltrap?

Bitcoin update – Correctie voor koers BTC, is er sprake van een bulltrap?

Bitcoin update – Op woensdagavond maakte bitcoin (BTC) een plotselinge sprong boven de $5.400, maar die stijging heeft zich niet doorgezet. De koers op moment van schrijven is $5.196, een correctie van 0,7%. Is er sprake van een bulltrap?
De top 10 van de cryptomarkt kleurt (licht) rood op deze donderdagochtend. Ethereum en XRP dalen respectievelijk 5% en 6%. Diverse marktvolgers op Twitter maken gewag van méér activiteit en plannen onder institutionele beleggers.

Cryptotwitter

Wat zeggen de marktvolgers op Twitter over de huidige markt? Is dit een gezonde correctie voor bitcoin om zich vervolgens op te maken voor een nieuwe run? Of dalen we verder naar beneden en is de cryptowinter nog niet voorbij?

De markt is zéér lastig te voorspellen, maar soms spreken cijfers voor zich. Feit is dat een “whale” als Greyscale actiever lijkt te worden. Greyscale investeert zowel in equity van de bedrijven als direct in de cryptovaluta.

bron: Cryptoslate

Alex Kruger ziet dat er relatief meer institutioneel geld in de cryptomarkt komt. Getuige de onderstaande grafiek van GBTC-tracker van “whale” Greyscale.

Marc Weinstein was bij een conferentie, waar Fidelity nogmaals aangaf: 50% van haar klanten gaat (in de toekomst) de cryptomarkt binnentreden óf haar aandeel in de digitale assets verder vergroten. De tijdsspanne is vijf jaar, maar de intentie is daar.

Ook Vinny Lingham, bekend als oprichter van Civic én bekend staande als een realistisch volger van de markt, heeft zijn visie veranderd. Doorbreekt BTC de grens van $6.200, dan is de bullmarkt een feit.

De commentator van CNBC voorziet rooskleurige tijden op de korte termijn

Ook columnist John van Meer ziet vooralsnog bullish patronen voor BTC in de grafieken. 

Maar met de komst van meer institutioneel geld kan ook de volatiliteit van de koersen juist toenemen. Het huidige koersbeeld is mogelijk hiervan een gevolg.

  bitcoin meester  

Altcoins leveren in

Het algemene beeld is rood. De altcoins leveren in.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van ‘bitcoin’

Wessel Simons

Bitcoin stagneert rond $10.225, Stellar (XLM), Ripple (XRP), IOTA stijgen

Robin Heester

Craig Wright vraagt opnieuw uitstel voor zaak over 500.000 Bitcoin (BTC)

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder