forbes lijst blockchain ing bitfury
Nieuws » Dit zijn de miljardenbedrijven die blockchain gebruiken

Dit zijn de miljardenbedrijven die blockchain gebruiken

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft een lijst samengesteld van ‘Blockchain’s Billion Dollar Babies‘, ofwel bedrijven die een blockchain gebruiken en minimaal $1 miljard waard zijn.

  bitcoin meester  

Op de lijst

Uiteraard zijn er bedrijven in de lijst te vinden die actief zijn in de industrie van cryptocurrency en/of blockchain ontwikkeling. Daarnaast er onder andere banken, betaalproviders en e-commerce bedrijven te bewonderen op de lijst van Forbes.

Facebook, Microsoft, ING

Er zijn nog niet heel veel bedrijven in de cryptospace die meer dan een miljard dollar waard zijn, dus de lijst bevat ook een hoop bedrijven die wel ‘iets met blockchain doen’. Zoals Amazon, Facebook, Microsoft maar ook de Nederlandse ING.

Naast de ING wordt Nederland ook vertegenwoordigd door Bitfury. Bitfury is de grootste niet-Chinese partij in de mining hardware industrie. De Belgen moeten het doen met één bedrijf in de lijst: Anheuser-Busch, door de grootste brouwerijketen ter wereld.

Coinbase, Bitfury, Ripple

Bedrijven uit de wereld van bitcoin en ander cryptovaluta zijn gelukkig wel vertegenwoordigd in de lijst van Forbes. Een daarvan is Coinbase. De Amerikaanse cryptobeurs wordt vergezeld door het bedrijf Ripple. Het bedrijf achter cryptomunt XRP levert financiële diensten en wordt ook ingeschaald op een waarde van boven de $1 miljard.

Blockchain platformen

In de lijst wordt ook benoemd welke platformen er gebruikt worden. Naast Ethereum komen ook de minder open blockchains als de Corda en Hyperledger protocollen voorbij. Een bedrijf als Amazon wil bijvoorbeeld vanaf dit jaar ook met Ethereum aan de slag.

Adoptie?

Adoptie! Tussen de bitcoin maximalisten en cypherpunks door beginnen steeds meer bedrijven andere protocollen te ondersteunen. Op Ethereum na (al valt daar ook zeker over te discussiëren) hebben de meeste andere platformen in de lijst bijna niets meer met een open-source blockchain te maken.

Met bitcoin en de meeste andere cryptovaluta heeft deze lijst (nog) weinig te maken, maar er wordt wel volop gebouwd aan en geëxperimenteerd met blockchains. Welke daarvan uiteindelijk overblijven en echt veel worden gebruikt is nog afwachten.

 

 

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Ripple (XRP): ‘Ook grote banken gaan noodgedwongen crypto adopteren’

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) én overheidsobligaties in één indexfonds, NYSE ARCA dient aanvraag in

Wessel Simons

Nederlands cryptofonds investeert in blockchain ‘optimizer’ BloXroute (+interview)

Wessel Simons
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.