BMW en VeChain (VET) lanceren VerifyCar app voor aanpak kilometerfraude

BMW en VeChain (VET) lanceren de VerifyCar app om kilometerfraude aan te pakken. Het is één van de aankondigingen tijdens de VeChain Summit in San Francisco, waar ook DNV GL, Deloitte, Draper Network en Microsoft aanwezig waren. BMW en VeChain hebben al sinds ruim een jaar een samenwerking lopen voor het opzetten van pilots.

Lees ook - VeChain NFC-chips gebruikt in Game of Thrones-editie van Adidas sneakers

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="BMW"]With VeChain we found a solution provider we think is very valuable to us[/penci_blockquote]

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

VeChain en kilometerfraude

In de onderstaande presentatie geeft BMW aan dat kilometerfraude een groot probleem is in Duitsland (en Europa). Bij éénderde van de verkochte auto's is er sprake van kilometerfraude door het manipuleren van de kilometerstand.

BMW schat de totale schade per jaar op €6 miljard. Door middel van de VerifyCar app kan de eigenaar wél de kilometerstand controleren en verifiëren.

Hoe werkt het?

De data worden in een app gepresenteerd. Na een test met een aantal voertuigen wil BMW de pilot opschalen.

BMW en VeChain

Daar blijft de samenwerking niet bij. De Duitse autofabrikant wil VeChain technologie nog op een aantal andere manieren gebruiken:

Lees ook - Coin Highlight #9 VeChain Thor - een supplychain blockchain voor Internet of Things

Zie hieronder de presentatie van BMW tijdens het VeChain event.

VeChain (VET) koers

Hoe presteert de cryptomunt VET (eerder bekend als VEN, redactie) op de markt? (bron: Messari.io). 2019 is net zoals voor de meest cryptocurrencies een goed jaar. VET is met 46% gestegen. Op moment van schrijven is 1 VET $0,006 waard. VET is sinds de all-time-high ruim 93% gedaald. De munt was op ATH $0,09 waard.

Koersen 25 april 12 uur

1 week -12.83%
1 maand +12.97%
3 maanden +46.01%
6 maanden -44.58%
1 jaar -84.79%

VeChain TA

Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase heeft deze week een technische analyse gedaan op de koers van VeChain (VET), de winnaar van onze wekelijkse Crypto Poll.

Bronnen: VeChain Insider





Lees meer over:
partnershipVeChainVET

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...