VeChain VET koers BMW deal auto blockchain technologie

BMW en VeChain (VET) lanceren VerifyCar app voor aanpak kilometerfraude

BMW en VeChain (VET) lanceren de VerifyCar app om kilometerfraude aan te pakken. Het is één van de aankondigingen tijdens de VeChain Summit in San Francisco, waar ook DNV GL, Deloitte, Draper Network en Microsoft aanwezig waren. BMW en VeChain hebben al sinds ruim een jaar een samenwerking lopen voor het opzetten van pilots.

Lees ook – VeChain NFC-chips gebruikt in Game of Thrones-editie van Adidas sneakers

With VeChain we found a solution provider we think is very valuable to us

BMW

VeChain en kilometerfraude

In de onderstaande presentatie geeft BMW aan dat kilometerfraude een groot probleem is in Duitsland (en Europa). Bij éénderde van de verkochte auto’s is er sprake van kilometerfraude door het manipuleren van de kilometerstand.

BMW schat de totale schade per jaar op €6 miljard. Door middel van de VerifyCar app kan de eigenaar wél de kilometerstand controleren en verifiëren.

Hoe werkt het?

  • Elke interactie met de auto wordt vastgelegd als “hash” op de VeChain Thor blockchain
  • Met interactie wordt bedoeld: vervanging van de accu of een oliefilter of de jaarlijkse APK
  • Door middel van een ingebouwde sim-kaart wordt de data verstuurd naar de blockchain
  • De niet geverifieerde data wordt op een centrale server opgeslagen
  • De blockchain wordt enkel gebruikt om de data te verifiëren

De data worden in een app gepresenteerd. Na een test met een aantal voertuigen wil BMW de pilot opschalen.

bitcoin meester

BMW en VeChain

Daar blijft de samenwerking niet bij. De Duitse autofabrikant wil VeChain technologie nog op een aantal andere manieren gebruiken:

  1. Mobiliteitsservices: BMW wil bij diensten zoals DriveNow of ParkNow blockchain technologie toepassen zodat gebruikers gemakkelijker auto’s kunnen delen. Naar het model van AirBNB voor de woningmarkt of Snappcar bijvoorbeeld
  2. Supply Chain. De toeleveringsketen van BMW is uiteraard enorm. Via een blockchainplatform kan data en informatie gemakkelijker gedeeld worden dan een centrale database. Ook is er de “trustless” component: er is vertrouwen in het netwerk om ‘iedereen’ deelneemt.
  3. Klantenbinding. BMW wil meer op maat gemaakte diensten aanbieden zoals financiële diensten of loyaliteitsprogramma’s zonder daarbij de privacy aan te tasten.

Lees ook – Coin Highlight #9 VeChain Thor – een supplychain blockchain voor Internet of Things

Zie hieronder de presentatie van BMW tijdens het VeChain event. 

VeChain (VET) koers

Hoe presteert de cryptomunt VET (eerder bekend als VEN, redactie) op de markt? (bron: Messari.io). 2019 is net zoals voor de meest cryptocurrencies een goed jaar. VET is met 46% gestegen. Op moment van schrijven is 1 VET $0,006 waard. VET is sinds de all-time-high ruim 93% gedaald. De munt was op ATH $0,09 waard.

Koersen 25 april 12 uur

1 week -12.83%
1 maand +12.97%
3 maanden +46.01%
6 maanden -44.58%
1 jaar -84.79%

VeChain TA

Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase heeft deze week een technische analyse gedaan op de koers van VeChain (VET), de winnaar van onze wekelijkse Crypto Poll.

Bronnen: VeChain Insider

bitcoin kopen

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address