adoptie crypto bitcoin wallet coinbase armstrong
Nieuws » Coinbase ceo: “Deze 3 zaken heeft crypto nodig voor massa-adoptie”

Coinbase ceo: “Deze 3 zaken heeft crypto nodig voor massa-adoptie”

Met circa 25 miljoen bitcoin wallets, waarvan een groot deel ongebruikt, is de adoptie van bitcoin en cryptovaluta nog zeer laag te noemen. Wat is er nodig om meer adoptie te krijgen? Drie factoren zijn van belang: volatiliteit, schaalbaarheid en bruikbaarheid. Aldus Brian Armstrong, ceo van Coinbase, met 20 miljoen klanten de grootste cryptobeurs ter wereld in aantallen gebruikers. Het bedrijf geldt samen met Binance als een “unicorn” in deze industrie, met een bedrijfswaarde op papier van meer dan één miljard dollar.

Coinbase ceo

Armstrong deed zijn uitspraken tijdens een 45 minuten durend gesprek (Ask me Anything). Gevraagd wat er nodig is voor meer massa adoptie van crypto, antwoordde hij. Schaalbaarheid en bruikbaarheid van cryptovaluta moet verbeterd worden, terwijl de volatiliteit van de koersen moet verminderen.

  bitcoin meester  

Volatiliteit en Lightning Network

Volgens Armstrong hebben traditionele beleggers koudwatervrees vanwege de hevig schommelende koersen op bepaalde momenten. Hij denkt dat de markt met meer stabiele prijzen, onder meer via stablecoin, meer mensen kan aantrekken.

Als positieve ontwikkeling noemt hij het Lightning Network, om de snelheid van transacties te verbeteren. Het aantal minimale transacties per seconde ligt nu tussen de 500 en 5.000 transacties per seconde. Dat zijn volumes die enigszins in de buurt komen van VISA en Paypal, aldus de topman.

WeChat

Ook de user interface of usability kan veel beter. Een gebruiker moet nu teveel stappen doorlopen om zijn eerste stukje bitcoin te kunnen kopen. Armstrong verwacht meer adoptie zodra bijvoorbeeld een populaire app zoals WeChat in China dit mogelijk gaat maken.

“Ik hou van bitcoin”

Armstrong deed ook nog een liefdesverklaring aan bitcoin (BTC). In de jaren 2013 en 2014 was hij een zéér actieve promoter van bitcoin, hopende dat bitcoin een wereldmunt kon worden. “Maar ik realiseerde me ook dat dit idee in de BTC community redelijk controversieel was destijds”. Sindsdien is hij agnostisch en probeert hij cryptovaluta in zijn algemeenheid te ondersteunen.

Bron: Cointelegraph

crypto kopen 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Bitcoin als betaalmiddel: Duitse Burger King en PwC in Luxemburg accepteren BTC

Robin Heester

Bitcoin.com wil als cryptobeurs concurreren met Coinbase en Binance

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder