coinbase xrp usdc betalingen
Nieuwsberichten » Coinbase komt met internationale betalingen in XRP en USDC

Coinbase komt met internationale betalingen in XRP en USDC

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase mengt zich nu ook in de wereld van internationale betalingen. Het bedrijf kondigt via zijn website aan dat je nu grenzeloos geld kunt overmaken op het platform. Bitcoin is echter geen aan te raden optie volgens de exchange.

XRP en USDC

Opmerkelijk aan dit nieuwtje is de keuze voor de cryptomunten van Coinbase. De Amerikanen kiezen namelijk voor XRP en hun eigen stablecoin, USDC, als betalingsmogelijkheden. Alle andere cryptovaluta, waaronder bitcoin, die op het platform worden aangeboden kun je dus niet gebruiken om geld naar je achterneef in Brazilië te sturen. Althans, niet via Coinbase.

Veel landen

Volgens de website is de service beschikbaar voor Coinbase-gebruikers in alle landen waar de service beschikbaar is. Daar hoort Nederland ook bij. In landen als Amerika, India en Frankrijk wordt deze nieuwe functie ook ondersteund.

Gratis verzenden van cryptovaluta

Gebruikers van het platform kunnen kosteloos XRP en USDC naar elkaar overmaken. De ontvanger kan vervolgens de cryptomunten omzetten naar zijn of haar lokale munt. Met deze nieuwe stap begint Coinbase steeds meer op een bank te lijken. De toekomst gaat uitwijzen of dat een goede zet is, maar het is in ieder geval vooruitstrevend.

Wat betekent dit in de praktijk?

Diensten als deze zijn voor Coinbase erg belangrijk. Ze willen meer zijn dan alleen een handelshuis voor cryptovaluta. Dat blijkt uit veel stappen die er gezet worden. Ze positioneren zich steeds meer als cryptobank. Zo maakte het bedrijf vorige maand bekend dat je een soort rente kunt ontvangen wanneer je jouw Proof-of-Stake munten stalt op hun platform.

Principes?

Dit allemaal laten regelen door een andere partij dan jijzelf druist natuurlijk wel erg in tegen de basisprincipes waarop bitcoin (en dus cryptovaluta) zijn opgebouwd. Betalingen via een andere partij en rente zijn eigenlijk twee dingen waar de echte cypherpunks niks van moeten hebben. Dat neemt echter niet weg dat er hier ongetwijfeld wel een markt voor is.

Meer cryptonieuws

crypto kopen 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple gebruikt door Thaise bank, maar XRP token niet

Arnold Hubach

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Misss Bitcoin over livegang Bakkt, falende obligatiemarkt en BTC koers

Madelon Vos

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder