litecoin LTC halvening cryptomunt

Crypto alert! Altcoin Litecoin (LTC) steeg 145% in 2019

Altcoin alert – Litecoin is in de eerste drie maanden van 2019 met meer dan 145% gestegen. Zelfs zakenblad Forbes besteedt aandacht aan de altcoin, volgens sommigen het zilver van de cryptomarkt. De huidige koers van LTC is ruim $93 dollar met een plus van bijna 9% het afgelopen etmaal.

Bekijk onze speciale pagina met Litecoin-content

Litecoin koers

Hoe zien de prestaties de nummer 4 van de cryptomarkt eruit? De marktindex van Messari.io komt met de volgende kerncijfers voor Litecoin (LTC):

Market Cap $5.75B
Market Cap Y2050 $7.87B
Reported 24Hr Volume $3.98B
24Hr Price Change +7.22%
Reported Supply 61,230,961.00
Y2050 Supply 83,883,478.19
% Y2050 Supply Issued 73.00%
All Time High (12/19/2017) $375.29
% down from ATH -74.99%

De marktindex van Messari.io komt met de volgende winstcijfers voor Litecoin (LTC):

1 week +56.17%
1 maand +66.80%
3 maanden +146.96%
1 jaar -19.71%
5 jaar +772.01%

5 factoren van adoptie

Litecoin werkt hard aan meer adoptie van de cryptomunt. We noemen vijf factoren die helpen bij meer adoptie.

1. Litecoin als betaalmiddel

Gebruik is nodig om als currency überhaupt bestaansrecht te hebben. Volgens de Litecoin Foundation wordt wereldwijd bij “tienduizenden” verkooppunten gebruikt. Dat is een begin. Ook sloot de stichting een deal met de Spend app eerder dit jaar.

Spend heeft als fiat gateway op zijn beurt een samenwerking met VISA. Indirect wordt LTC dan bij meer dan 40 miljoen verkooppunten beschikbaar als betaalmiddel.

2. Lagere transactiekosten

Litecoin werkt ook hard om de transactiekosten te verlagen. Dat is een uitdaging: zo was onlangs in het nieuws dat de transactiekosten bij een bitcoin transactie omhoog schieten zodra de prijs van bitcoin stijgt. Ook Bitcoin Cash en Bitcoin SV kampen met dat probleem.

Dat probleem is vooralsnog minder van toepassing bij Litecoin. In de onderstaande grafiek wordt zichtbaar dat de fee per transactie op het netwerk nog steeds daalt.

Het doel is zelfs om de kosten met een factor tien te verlagen met de volgende netwerkupdate (Litecoin Core 0.17.1). Nu ligt de prijs voor elke kilobyte op 5 dollarcent, dat moet dus verlaagd worden naar een 0,5 dollarcent.

3. Snellere transacties

Litecoin hoopt ook te profiteren van de groei en voortgang van het Lightning network (LN). LN draait nu in bèta versie als extra laag op zowel het bitcoin – en litecoinnetwerk. Met ruim 100 actieve nodes en ruim 1.100 betaalkanalen timmert Litecoin hard aan de weg.

4. Meer privacy 

Daarnaast is Litecoin atief aan het onderzoeken of het privacyaspecten kan inbouwen. Er wordt meer zeer veel interesse gekeken naar het privacyprotocol van Mimblewimble. Het heeft als voordeel dat een deel van de transacties kunnen worden afgeschermd, bijvoorbelend rekening balansen of gevoelige transacties.

5. Meer schaarste

Last but not the least. Komende augustus staat de halving van Litecoin op het programma.

In het geval van Litecoin: bij een nieuwe serie van 840 duizend blokken wordt het aantal LTC in elk blok gehalveerd. In totaal kan er 84 miljoen stuks LTC gedolven worden (de laatste ergens in het jaar 2140).

Het huidige aantal in circulatie is bijna 61 miljoen, circa 72% van het totale aantal. Het is een economische wet: schaarste leidt in de meeste gevallen tot een hogere prijs van een goed.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.

Bronnen: CCN / SFOX / Forbes

bitcoin kopen

bitcoin meester

Meer crypto nieuws

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!