kraken cryptobeurs BSV Bitcoin SV delist verwijderen

Kraken verwijdert Bitcoin SV (BSV), OKEx onthoudt zich van commentaar

Ook Kraken gaat Bitcoin SV (BSV) van haar beurs verwijderen. Dat maakt de Amerikaanse cryptobeurs dinsdagavond Nederlandse bekend. Concurrent OKEx, de beurs met één van de grootste BSV-volumes, wil tegenover Bitcoin Magazine NL niet bevestigen of het BSV gaat ‘delisten’. De koers van de cryptomunt op moment van schrijven is $56,20, een min van 1,4% afgelopen 24 uur.

Kraken verwijdert Bitcoin SV (BSV) van beurs

Kraken besloot maandag tot een poll op Twitter met de vraag: Moet Kraken Bitcoin SV (BSV) van de beurs halen? #delistbsv. Ruim 70.000 mensen vulden de vraag in en 71% (ca. 50.000 stemmers) vulden het antwoord “yes, it’s toxic” in.

Kraken Bitcoin SV BSV cryptobeurs verwijdert

Vanaf maandag 22 april is het niet meer mogelijk om BSV-tegoeden op de beurs te storten. De handel in de paren stopt een week later op 29 april. Tot 31 mei kunnen er nog BSV-tegoeden van de beurs opgenomen worden.

Binance, Shapeshift en Blockchain.com

Kraken volgt hiermee het voorbeelden van Binance, Blockchain.com en Shapeshift. De cryptocommunity wil hiermee een lijn trekken welk gedrag acceptabel is in de crypto industrie. De maat lijkt voor velen vol.

Binance oordeelt dat de cryptomunt niet meer voldoet aan hun kwaliteitseisen.

Het Zwiterse Shapeshift besluit om Bitcoin SV niet langer te ondersteunen. Oprichter, de Amerikaan Erik Voorhees, maakte dit snel bekend na het besluit van Binance.

Ook de wallet blockchain.com uit Luxemburg stopt met het ondersteunen van BSV. ‘Ga ergens anders heen!’ is de boodschap die vanuit ceo Peter Smith naar buiten komt.

OKEx en Delta?

Welke andere cryptobeurzen gaan volgen? Een groot deel van het volume komt van beurzen zoals Bitforex, HitBTC en OKEx.

Bitcoin Magazine NL heeft tijdens de Paris Blockchain Week Summit gevraagd of men ook maatregelen gaat nemen tegen Bitcoin SV. Daar wilde de beurs geen antwoord en openheid over geven.

We spraken ook met het Belgische Delta, de maker van de gelijknamige beursapp Delta, concurrent van Blockfolio. Ook zij gaven aan: “we hebben hier intern wel een mening over, maar willen hier niet extern over naar buiten treden”.

In Nederland heeft de broker Litebit een europaar gekoppeld aan Bitcoin SV. Andere brokers zijn afhankelijk van wat exchanges besluiten, omdat ze hun beursinformatie verkrijgen via een zogenaamde api-verbinding met de exchanges. Het is dan niet mogelijk om bijvoorbeeld één coin uit te sluiten bij een dergelijke koppeling.

bitcoin kopen

 

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!