Bitcoin (BTC) verslagen: deze 5 cryptomunten stijgen +200% in 2019

Bitcoin (BTC) presteert in 2019 beter dan olie, Nasdaq-index of vastgoed in 2019 met een rendement van 43%. Een aantal kleinere cryptomunten doen het nog véél beter dit jaar. Ze zijn minstens twee tot zelfs drie keer over de kop gegaan: het gaat om Binance Coin (BNB), Basic Attention Token (BAT), Enjin Coin (ENJ), Ravencoin (RVN) en de Crypto.com Chain Token (CRO).

Bitcoin (BTC) verslagen: deze 5 cryptomunten stijgen +200% in 2019

De cryptomarkt heeft de cryptowinter voorlopig achter zich gelaten zo lijkt het. Een aantal prominente analisten zien bitcoin door stijgen richting $6.000. Een welkom optimisme na de bearmarkt van 2018, waarbij de meeste cryptovaluta meer dan 80% inleverden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) kende de eerste drie maanden van 2019 een kabbelend bestaan. Maar begin april schoot BTC door de $5.000 grens, die sindsdien met verve verdedigd is. Tijdens Pasen werd ook de barrière met $5.300 beslecht. Op moment van schrijven is de koers $5.537. Maakt bitcoin nog op voor de $6.000?

De afgelopen maanden staan ook de nodige altcoins in de schijnwerpers. Zij zijn met méér dan 200 procent gestegen sinds 1 januari. Winnaar van het eerste kwartaal is Enjin Coin met een stijging van 374% (!). Elke euro die in ENJ werd gestopt, is bijna vier keer zoveel waard.

De data van de koersen en rendementen zijn afkomstig van OnchainFX (dinsdag 23 april 14 uur), de marktindex van Messari. Messari, een start-up uit New York heeft zichzelf tot doel gesteld om meer transparantie in de cryptomarkt te realiseren.

1. Enjin Coin (ENJ)

Enjin heeft de ERC20 token Enjin Coin (ENJ) gelanceerd, een utility token voor de gaming industrie. Zowel ontwikkelaars als uitgevers van games kunnen de token integreren in hun spel om bijvoorbeeld in-game items een waarde te geven.

De token is geïntegreerd in open-source software development kits (SDK's), een betaalplatform en wallet. Sinds november 2017 is de token genoteerd en verhandelbaar.

Enjin Coin heeft een market cap van $140 miljoen en het geregistreerde handelsvolume is ca. $21 miljoen afgelopen 24 uur.

Het rendement van de token is zeer goed te noemen.

1 week +19.86%
1 maand +1.64%
3 maanden +418.57%
6 maanden +263.94%
1 jaar +26.90%

2. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is in 2019 de sterkst gestegen cryptomunt uit de top 10. De koers steeg maar liefst 289%. BNB is de gateway token voor de Initial Exchange Offerings (IEO) die de cryptibeurs uit Malta uitgeeft. Vandaag is ook de tokenswap naar de nieuwe Binance blockchain succesvol gebleken.

Grote vraag is: houdt Binance dit moordende tempo vast? En hoe weet BNB ook als BEP2 token de aandacht van de belegger vast te houden?

De cijfers spreken in ieder geval boekdelen:

1 week +23.72%
1 maand +49.00%
3 maanden +269.31%
6 maanden +147.59%
1 jaar +79.05%

3. Basic Attention Token (BAT)

De Basic Attention Token (BAT) is een op Ethereum gebaseerde ERC-20 token. De BAT token is een zogenaamde utility token met als enige doel om als betaalmiddel binnen de BAT-economie te fungeren.

De meest bekende dienst van BAT is de Brave browser met privacy, snelheid en gebruiksvriendelijkheid als uitgangspunt. Onder meer The Guardian, The Washington Post en Vimeo hebben Brave geïntegreerd.

Gebruikers kunnen de makers van de websites doneren in BAT. Dit moet uiteindelijk een alternatief advertentienetwerk gaan realiseren om de dominantie van Google in te dammen.

BAT scoort goed in 2019 als we kijken naar het rendement.

1 week +28.47%
1 maand +88.56%
3 maanden +221.21%
6 maanden +54.17%
1 jaar -8.83%

4. Ravencoin (RVN)

Ravencoin (RVN) is een open source project gebouwd op een hard fork van het bitcoin netwerk. Het doel is simpel: het peer-to-peer versturen van RVN tokens op het netwerk. De token kan niet met een ASIC-miner gedolven worden vanwege een ander mining algoritme x16r.

Adviseur van het project is onder meer Bruce Fenton, bekend van de Bitcoin Foundation en projecten zoals Factom. En Overstock, de Amerikaanse Marktplaats, gebruikt het platform om security tokens op te lanceren.

Het rendement van RVN:

1 week +7.67%
1 maand +6.55%
3 maanden +348.15%
6 maanden +2.89%
1 jaar +66.82%

5. Crypto.com Chain Token (CRO)

CRO is de native token van Crypto.com Chain, die zich tot doel stellen om betalen met crypto zo laagdrempelig mogelijk te maken door middel van een mobiele wallet en een fysieke betaalkaart.

CRO is de utility token op de blockchain van Crypto.com: de commissie op het netwerk van Crypto.com wordt afgerekend in CRO.

De MCO token, ook uitgegeven door Crypto.com, wordt gebruikt voor de Crypto.com/VISA betaalkaart.

De huidige market cap is $418 miljoen. De cryptomunt is de afgelopen 3 maanden met 422% gestegen.

Bitcoin (BTC) verslagen: deze 5 cryptomunten stijgen +200% in 2019

De CRO Chain Token is niet beschikbaar bij OnchainFX, de bovenstaande data is afkomstig van Coinmarketcap.

We spraken vorig jaar met de oprichter en ceo van Crypto.com Kris Marszalek.

Bronnen: Messari OnchainFX / Cryptoslate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.