PewDiePie op Dlive: YouTube naar blockchain stream platform

De grootste YouTuber van de wereld, PewDiePie, gaat streamen op het nieuwe platform genaamd DLive. De influencer stelt $50.000 beschikbaar om het platform verder te promoten.  Hij gaat dat bedrag verdelen onder maximaal 100 streamers.

Wat is Dlive?

DLive belooft een platform te zijn voor de contentmakers. Via hun platform kunnen live uitzendingen streamen naar iedereen die wil komen kijken. De grote spelers in deze branche zijn Twitch en YouTube. Twitch is in handen van Amazon, terwijl YouTube onderdeel van Google is. Dlive wil het stream landschap eens lekker opschudden. Dlive is het eerste decentrale livestreaming platform gebouwd op het LINO testnet.

Belofte

De belofte van het platform is duidelijk: meer opbrengsten naar makers van de video’s, minder naar de platformhouders. Op dat gebied willen ze een slag slaan. LINO’s worden verdeeld aan de hand van kijkers en chatintereactie.

Verder pakt Dlive geen transactiekosten voor donaties. En voor zover bekend komt er ook geen advertentie voorbij vanuit het platform zelf.

Streamers

Felix Arvid Ulf Kjellberg (PewDiePie) was een van de allereerste grote YouTubers. Hij had als een van de eerste door hoe het internet ‘werkt’. Al vrij snel bereikte hij een miljoenenpubliek en dat doet hij nog steeds. Wat je ook van hem of het platform DLive vindt, het is opmerkelijk dat een internetgrootheid als PewDiePie kiest voor een nieuw platform om zijn content te gaan publiceren.

Zakje met geld

Ongetwijfeld gaat het PewDiePie niet om het blockchain aspect, maar valt er gewoon meer geld te halen op dit platform. En dat is ook wat er beloofd wordt vanuit de bouwers. In de praktijk moeten we gaan kijken hoeveel meerwaarde zo’n systeem gebouwd bovenop een blockchain heeft.

Mocht je benieuwd zijn, je kunt de livestreams van PewDiePie hierrr checken.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!