ethereum proof of stake hard forks core developers
Nieuws » Krijgt Ethereum te maken met meer hard forks?

Krijgt Ethereum te maken met meer hard forks?

Core developers van Ethereum denken na over het implementeren van meer (kleinere) hard forks. Dit werd besproken tijdens de tweewekelijkse vergadering op 12 april.

To fork, or not to fork?

Een makkelijker woord voor een fork is ‘netwerk update’, maar in de cryptospace is een fork het gangbare woord. De gespreksleider, Tim Beiko, bracht het onderwerp van forks naar voren. Volgens Beiko is dit al jaren een belangrijk onderwerp van gesprek binnen de community. Nog niet zo lang geleden was er de Constantinople fork.

Lees ook: Verliest Ethereum op termijn van de concurrentie?

Die update is de eerste grote stap van Ethereum richting Proof-of-Stake. De ontwikkelaars willen namelijk af van Proof-of-Work. Tijdens de vergadering liet een van de core developers, Alexey Akhunov, weten dat hij voorstander is van meer forks in kortere tijd.

Elke drie maanden een fork voor Ethereum?

Akhunov vroeg aan de aanwezige ontwikkelaars hoe zij kijken naar een optie om elke drie maanden een hard fork te doen. De reacties waren niet bepaald positief. Het zou te snel achter elkaar zijn en volgens Martin Holst Swende moet het vooral geen móeten worden: “Als we maar niet gebonden zijn aan die grote hard forks elke drie maanden. Het moet een mogelijkheid zijn als dingen echt af zijn.”

Tot nu toe is het Ethereum nog niet gelukt om een hard fork binnen zes maanden helemaal klaar te krijgen, dus er is nog wel werk aan de winkel. De gehele meeting kun je hierrr op YouTube terugkijken.

Bouwen, bouwen, bouwen

Naast het discussiëren zijn de ontwikkelaars vooral bezig met het bouwen. Vorige maand ging het Nimbus-to-Nimbus testnet live. Het testnet is een veilige omgeving waar bijvoorbeeld schaalbaarheidsoplossingen kunnen worden getest.

De belangrijkste man achter Ethereum is Vitalik Buterin. Hij is van mening dat een hogere prijs voor ‘zijn’ ETH-token goed is voor de veiligheid van het netwerk.

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Vitalik Buterin over Ethereum: ‘Groeiende blockchain is een gevaar voor de adoptie’

Arnold Hubach

Vitalik Buterin ziet bottleneck voor Ethereum: ‘Blockchain is bijna vol’

Robin Heester

Silicon Valley start-up lanceert open source prijstool voor cryptomunten

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder