cryptomunten » Dit is waarom het prestigieuze Harvard investeert in Blockstack tokensale

Dit is waarom het prestigieuze Harvard investeert in Blockstack tokensale

Harvard University investeert momenteel in cryptovaluta. Het schenkingsfonds van de onderwijsinstelling besloot te investeren in cryptomunten van het blockchainbedrijf Blockstack. In een private token sale wist Blockstack 48 miljoen dollar op te halen.

Harvard en Blockstack

Volgens een circular offering statement ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) gaat een vertegenwoordiger van Harvard aan de slag als lid van de zogeheten “token advisory board” bij Blockstack LLC.

Daarnaast zijn er twee andere vertegenwoordigers, van Lux Capital en Foundation Capital, die deel uit gaan maken van de adviesraad. Deze vertegenwoordigers hebben gezamenlijk meer dan 95 miljoen “Stack-tokens” aangekocht.

Anthony Pompliano

Anthony Pompliano, medeoprichter en partner bij Morgan Creek Digital, geeft aan dat de investering van Harvard in Blockstack-tokens aantoont dat een van de belangrijkste universiteiten comfortabel is om direct en zonder tussenkomst van derden tokens aan te kopen.

Zie hier ook het interview dat Bitcoin Magazine Nederland met Pompliano had aangaande de bitcoinkoers twee maanden geleden. Ook had hij het over de eerste Amerikaanse pensioenfondsen die in crypto stapten en hoe positief dit mag heten voor de crypto- en blockchainsector.

Verschillende universiteiten in crypto

Het fonds van Harvard is het grootste ter wereld in vergelijking met andere onderwijsinstellingen. Zij heeft nu 39,2 miljard dollar in beheer. Blockstack betreft ondertussen een startup met 21 werknemers en 32 miljoen dollar aan activa.

Ook andere universiteiten hebben besloten om te investeren in cryptovaluta. In 2018 heeft Yale volgens zegge 400 miljoen dollar geïnvesteerd in het Paradigm Crypto Fund. Yale heeft met een fonds ter waarde van 29,4 miljard dollar ook een aardige duit te besteden.

Andere universiteiten, zoals het Kings College in North Carolina bijvoorbeeld, zijn begonnen met het accepteren van collegegeld in Bitcoin (BTC). Universiteiten wereldwijd bieden ook cursussen aan op het gebied van cryptovaluta en de gedistribueerde grootboektechnologie, of distributed ledger technology (DLT).

Deze investeringen en ontwikkelingen tonen aan dat bedrijven en officiële instituties wereldwijd investeringen overwegen in de cryptomarkt, zij het in kennis of fiat geld. Het markeert een verdere volwassenwording van de markt.

Bron: Cryptoslate

Foto: Flickr / Abi Skipp

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Volgens deze bitcoin (BTC) pionier gaat de prijs ooit naar $10 miljoen

Marloes van der Scheer

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder