Dit vijfsterren hotel in Zwitserland accepteert bitcoin als betaalmiddel

Het vijfsterrenhotel Hotel Dolder Grand in het Zwitserse Zurich gaat bitcoin (BTC) als betaalmiddel accepteren. Betalen met cryptovaluta wordt gefaciliteerd door fintechbedrijf Inacta en beurs Bity, die cryptovaluta omzet in Zwitserse francs.

Lees ook – Crypto – en bitcoinadoptie: Zwitserland leidt de weg

Betalen via een app

Via een mobiele app kunnen gasten voor hoteldiensten direct betalen vanuit een mobiele bitcoin wallet. De Zwitserse beurs Bity zet de bitcoin om in Zwitserse francs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inacta wil het aantal cryptovaluta snel gaan uitbreiden. Volgens Roger Darlin van Inacta is de dienst gericht op ‘hodlers’, lange termijn bezitters van bitcoin of andere cryptovaluta. Hij zegt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]It is aimed at customers who have built up legitimate cryptocurrency holdings and who don’t want to convert them into traditional currencies, such as Swiss francs. This also allows vendors, who may be cautious about handling cryptocurrencies directly, to accept payments from these clients.[/penci_blockquote]

Adoptie?

In Zwitserland is het op steeds meer plekken mogelijk om met cryptovaluta te betalen, zoals in het skioord St. Moritz. Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse softwareleverancier Avnet betalingen in bitcoin gaat accepteren.

Bron: Finews / Swissinfo

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.