Japanse ‘Amazon’ Rakuten opent registratie voor handel in bitcoin (BTC)

Het Japanse Rakuten heeft de digitale poorten geopend voor inschrijvingen voor hun cryptobeurs. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Naast het beheren van je coins kunnen de Japanners straks dus ook aan de handel beginnen.

Rakuten

De Japanse evenknie van Amazon, Rakuten, is het grootste e-commerce platform van het land. Gebruikers kunnen via de Rakuten Wallet straks beginnen met het handelen op het platform. Wanneer je een rekening hebt bij de Rakuten Bank kun je straks gelijk aan de slag. Nieuwe gebruikers moeten eerst door een strenge Know-Your-Customer (KYC) procedure heen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn straks miljoenen Japanners die direct met hun bankrekening aan de slag kunnen in de wereld van bitcoin en andere cryptovaluta. Dat zijn nogal wat potentiële klanten.

Everybody’s Bitcoin

Rakuten kocht in 2018 al een bitcoin platform genaamd ‘Everbody’s Bitcoin’. Dit waren de eerste echte stapjes in de wereld van cryptocurrency van het miljardenbedrijf. Na de aankoop van het platform is het bedrijf zo ingericht dat het voldoet aan alle wetten in Japan.

Adoptie

Opnieuw toont een grote speler in een andere branche interesse in bitcoin en cryptovaluta. Voor een bedrijf dat zo thuis is op het internet lijkt de stap naar ‘magic internet money’ misschien een logische. Maar in de praktijk zitten er nog heel wat haken en ogen aan om het voor elkaar te krijgen.

Er zijn en komen namelijk steeds meer regeltjes waar bedrijven zich aan moeten houden. En dat geldt zeker voor al bestaande bedrijven. Rakuten komt in een rijtje met andere ‘soorten Amazons’. Het Zwitserse Digitec Galaxus accepteert betalingen met cryptovaluta. Nu is de vraag: wanneer gaat de echte Amazon overstag?

Qua adoptie loopt het sowieso vrij aardig. Vandaag werd bekend dat een groot Brits reisbureau ook betalingen in bitcoin gaat accepteren. En de Wereldbank lanceert in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een eigen oefen cryptomunt.

Kortom: er wordt veel uitgeprobeerd.

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuwsJapan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)