Ledger Live malware

Waarschuwing: Problemen met Ledger Live Wallet door malware

Sinds kort gaat er een kwaadaardig stukje software (malware) op het internet rond dat de Ledger Live applicatie vervangt door een schadelijke variant daarvan. Gebruikers met deze ‘update’ moeten de 24 woorden invullen om weer bij het account te kunnen komen.

Even tussendoor: je kunt bij ons een hardware wallet winnen!

Deze recovery phrase zorgt er normaliter voor dat je weer kunt inloggen en je jouw bitcoin en altcoins weer kunt versturen. Pas echter goed op: de applicaties waar onderstaand scherm tevoorschijn komt zijn fake en dus moet je hier NOOIT iets invullen.

Gerichte aanvallen

Op 25 april heeft Ledger in een tweet bevestigd dat deze fake update NIET afkomstig is van het team. Waar een hardware wallet juist bedoeld is om je eigen coins in beheer te hebben, kan het dus ook mis gaan. Tot dus ver is de malware alleen op Windows devices ontdekt en is er slechts op één computer deze phishing aanval geïdentificeerd.

Maar dit betekent zeker niet dat hiermee het gevaar is geweken. De tip: vul de 24 woorden nooit in. Zolang je deze seed met niemand deelt, zullen je cryptomunten altijd veilig zijn en blijven. De seed moet namelijk altijd worden ingevoerd op de hardware wallet zelf en nooit op een computer.

This malware is infecting only Windows machines, and it looks like it’s highly targeted (we have seen so far only once instance on one computer). It cannot compromise your device or your crypto. It’s only a phishing attempt tricking you in entering your 24 words (never do that)

Ledger

Als je niet overtuigd bent van het gebruik van hardware wallets, is het zeker aan te raden de 101 Ledger te lezen. Het is namelijk een mooie manier om je cryptovaluta veilig op te slaan.

Ledger geeft zelf ook aan dat het informeren en uitleggen van deze zaken de enige manier is om de gebruikers te behoeden voor soortgelijke phishings. Lees je dus goed in en zorg ervoor dat je weet waarmee je bezig bent.

Ledger en Samsung

Eerder deze week kwam Ledger ook al in het nieuws. Samsung investeert namelijk voor €2,6 miljoen in de hardware walletleverancier. De Franse firma wordt nu gewaardeerd op $290 miljoen, aldus het zakenblad Capital, die de woordvoerder van Ledger citeert.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!