Samsung investeert €2,6 miljoen in Ledger (+interview nieuwe ceo)

Samsung investeert voor €2,6 miljoen in de hardware walletleverancier Ledger. De Franse firma wordt nu gewaardeerd op $290 miljoen, aldus het zakenblad Capital, die de woordvoerder van Ledger citeert. Ook wordt Pascal Gauthier bekroond tot nieuwe ceo wordt gekroond. De vorige ceo, Éric Larchevêque, heeft nu de titel “executive chairman”, oftewel bestuursvoorzitter. Bekijk ook het interview dat we hadden met de kersverse ceo.

Samsung en Ledger

In eerdere investeringsrondes heeft Ledger ca. $83 miljoen opgehaald aan vers kapitaal. Het is nog onduidelijk of Samsung in een grotere ronde heeft geparticipeerd.

Larchevêque reageert op Twitter als volgt:


Voor de adoptie van crypto en hardware wallets is de smartphone onontbeerlijk, aldus de bestuurder.

We will always need hardware wallets, but to accompany a revolution crypto based on a personal sovereignty accessible to all, the smartphone will actually play a central role

Eric Larchevêque

Interview met nieuws ceo Pascal Gauthier

Tijdens de Paris Blockchain Week Summit hadden we een gesprek met Pascal Gauthier, president bij Ledger.

Beheer van cryptovaluta

Het professioneel beheren van cryptovaluta (custodian) staat in de crypto industrie nog in de kinderschoenen. Onder meer Fidelity (VS), Xapo (Zwitserland) of SGS (Luxemburg) bieden een dergelijke service aan op de zakelijke markt.

Ledger wil zich door middel van een samenwerking met banken ook gaan manifesteren met een custodian diensten. Voor de zakelijke markt biedt Ledger de Vault-service aan.

Samsung blockchain en coin?

Ook deze week in het nieuws: Samsung gaat mogelijk een eigen Samsung Coin lanceren. Coindesk Korea  voert een bron, die vertelt dat het Zuid-Koreaanse telefoonconcern werkt aan een op Ethereum gebaseerde blockchain en plannen heeft voor een eigen cryptomunt.

Bron: Coindesk

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!