crypto economie
Nieuwsberichten » Leidt blockchain techologie en cryptovaluta tot kostenbesparing bij bedrijven?

Leidt blockchain techologie en cryptovaluta tot kostenbesparing bij bedrijven?

Cryptovaluta en de onderliggende blockchain technologie worden vaak gezien als veelbelovend. Niettemin zitten veel projecten nog in de testfase en haalt groot deel van de ‘massa’ hun schouders op over de zoveelste blockchainplatform, mits al bekend. Hoe zit het met de adoptie van blockchaintechnologie en leidt het tot de gewenste kostenbesparing bij bedrijven en overheden? Een selectie van een aantal pilotprojecten.

Oliesector en blockchain

Het Vakt blockchain-platform had bij lancering slechts een paar spelers zoals BP, Shell, Equinor, Gunvor, French Total en Mercuria die olie uit de Noordzee haalden. Anno 2019 zit bijna iedereen in deze branche in de testmodus.

Waarom? De overdracht van alle commerciële activiteiten, logistiek en boekhouding naar blockchain heeft het al mogelijk gemaakt om aanzienlijke kosten te besparen.

Dit betekent dat aardgas veel goedkoper zou kúnnen worden. Leuk feitje: twee van de aandeelhouders van Vakt zijn Nederlandse banken: namelijk de ABN Amro en ING.

Verwacht wordt dat gebruikers 30% tot 40% efficiëntie en besparingen op handelsfinanciën.

VAKT

Frankrijk: voedselsector en blockchain

De Franse president Emmanuel Macron wilt de economische structuur radicaal veranderen. De economie moet migreren naar de blockchain. Hij noemde het voorbeeld van de landbouw in Frankrijk, dat volgens hem “onder druk staat” van meer concurrerende import uit Rusland, Oekraïne en China.

Het belangrijkste zijn de kosten, Macron is van plan de kosten van Frans voedingsmiddelen met behulp van blockchain te verlagen. Smart contracts moet papier overbodig gaan maken. DLT technologie maakt het mogelijk om de keten in realtime te bekijken.

Het verlagen van de brandstofkosten door het gebruik van de blockchain kan helpen. Het is geen toeval dat ook het Franse olieconcern Total zich bij Vakt heeft aangesloten.

Werkt blockchain kostenbesparend?

De People’s Bank of China introduceert een ​​blockchain oplossing die de kosten van het verwerken van onroerendgoedtransacties met maximaal 60% zal verlagen.

Global Bank HSBC met hoofdkantoor in Londen meldde dat het sinds februari vorig jaar FX-transacties ter waarde van $250 miljard had verwerkt door middel van de blockchain. Het resultaat is een kostenbesparing van 25%.

Cryptocurrencies en blockchain

Blockchain en cryptocurrencies zijn op dit moment nauw verwant met elkaar. Cryptocurrencies spelen een vergelijkbare rol bij het verlagen van de kosten. Dit omdat bij betalingen met cryptocurrencies er geen tussenpersonen nodig zijn.

Dit is een manier om de problemen van de wereldeconomie, de ongecontroleerde groei van de schuldenlast en de ‘gaten’ in pensioenen te lijf te gaan.

Door rechtstreeks te werken, krijgen bedrijven de mogelijkheid om te besparen op tussenpersonen, evenals op de financiële transacties zelf, met als resultaat dat zij klanten korting kunnen bieden als hun betalingen worden gedaan met cryptocurrencies.

Slotwoord

Dit zijn een aantal voorbeelden en manieren hoe consumenten geholpen kunnen worden middels blockchain  en cryptocurrencies. Maar gaat dit ook daadwerkelijk wel gebeuren? Mocht Shell 30% besparen op hun kosten, gaat de consument dit voelen in zijn portemonnee?

Of verdwijnt dit in bonussen van top functionarissen? Wel kunnen we concluderen dat blockchain technologie langzaam terrein aan het veroveren is en in veel gevallen nog toekomstmuziek is.

Wordt vervolgd.

crypto kopen 

 

 

 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder