Leidt blockchain techologie en cryptovaluta tot kostenbesparing bij bedrijven?

Cryptovaluta en de onderliggende blockchain technologie worden vaak gezien als veelbelovend. Niettemin zitten veel projecten nog in de testfase en haalt groot deel van de ‘massa’ hun schouders op over de zoveelste blockchainplatform, mits al bekend. Hoe zit het met de adoptie van blockchaintechnologie en leidt het tot de gewenste kostenbesparing bij bedrijven en overheden? Een selectie van een aantal pilotprojecten.

Oliesector en blockchain

Het Vakt blockchain-platform had bij lancering slechts een paar spelers zoals BP, Shell, Equinor, Gunvor, French Total en Mercuria die olie uit de Noordzee haalden. Anno 2019 zit bijna iedereen in deze branche in de testmodus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom? De overdracht van alle commerciële activiteiten, logistiek en boekhouding naar blockchain heeft het al mogelijk gemaakt om aanzienlijke kosten te besparen.

Dit betekent dat aardgas veel goedkoper zou kúnnen worden. Leuk feitje: twee van de aandeelhouders van Vakt zijn Nederlandse banken: namelijk de ABN Amro en ING.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”VAKT”]Verwacht wordt dat gebruikers 30% tot 40% efficiëntie en besparingen op handelsfinanciën.[/penci_blockquote]

Frankrijk: voedselsector en blockchain

De Franse president Emmanuel Macron wilt de economische structuur radicaal veranderen. De economie moet migreren naar de blockchain. Hij noemde het voorbeeld van de landbouw in Frankrijk, dat volgens hem “onder druk staat” van meer concurrerende import uit Rusland, Oekraïne en China.

Het belangrijkste zijn de kosten, Macron is van plan de kosten van Frans voedingsmiddelen met behulp van blockchain te verlagen. Smart contracts moet papier overbodig gaan maken. DLT technologie maakt het mogelijk om de keten in realtime te bekijken.

Het verlagen van de brandstofkosten door het gebruik van de blockchain kan helpen. Het is geen toeval dat ook het Franse olieconcern Total zich bij Vakt heeft aangesloten.

Werkt blockchain kostenbesparend?

De People’s Bank of China introduceert een ​​blockchain oplossing die de kosten van het verwerken van onroerendgoedtransacties met maximaal 60% zal verlagen.

Global Bank HSBC met hoofdkantoor in Londen meldde dat het sinds februari vorig jaar FX-transacties ter waarde van $250 miljard had verwerkt door middel van de blockchain. Het resultaat is een kostenbesparing van 25%.

Cryptocurrencies en blockchain

Blockchain en cryptocurrencies zijn op dit moment nauw verwant met elkaar. Cryptocurrencies spelen een vergelijkbare rol bij het verlagen van de kosten. Dit omdat bij betalingen met cryptocurrencies er geen tussenpersonen nodig zijn.

Dit is een manier om de problemen van de wereldeconomie, de ongecontroleerde groei van de schuldenlast en de ‘gaten’ in pensioenen te lijf te gaan.

Door rechtstreeks te werken, krijgen bedrijven de mogelijkheid om te besparen op tussenpersonen, evenals op de financiële transacties zelf, met als resultaat dat zij klanten korting kunnen bieden als hun betalingen worden gedaan met cryptocurrencies.

Slotwoord

Dit zijn een aantal voorbeelden en manieren hoe consumenten geholpen kunnen worden middels blockchain en cryptocurrencies. Maar gaat dit ook daadwerkelijk wel gebeuren? Mocht Shell 30% besparen op hun kosten, gaat de consument dit voelen in zijn portemonnee?

Of verdwijnt dit in bonussen van top functionarissen? Wel kunnen we concluderen dat blockchain technologie langzaam terrein aan het veroveren is en in veel gevallen nog toekomstmuziek is.

Wordt vervolgd.

Lees meer over:
cryptocryptocurrency

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Brian Russ: “Ethereum kan nog 17x over de kop”

De ethereum koers is de afgelopen maanden explosief gestegen en klokt op het moment van...

Nieuws
Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Blackrock crypto etf Nieuws
Willy Woo: “Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025”

De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Lees meer