63% van de Europeanen gelooft dat crypto over 10 jaar nog bestaat, slechts 49% gelooft in Bitcoin

Onderzoek: 63% van de Europeanen gelooft dat crypto over 10 jaar nog steeds bestaat, slechts 49% gelooft in Bitcoin

63% van de Europeanen zijn ervan overtuigd dat cryptovaluta’s over 10 jaar nog steeds zullen bestaan. Slechts 49% gelooft echter dat Bitcoin het zal overleven. Dat blijkt uit een onderzoek van crypto-handelsbeurs bitFlyer, zo rapporteert fintech newsoutlet FStech.

Lees ook: Onderzoek: 3% van de Amerikaanse pensionado’s bezit Bitcoin (BTC)

bitFlyer onderzoek

De in Tokio gebaseerde handelsbeurs bitFlyer verkreeg in 2018 Europese certificeringen om binnen de EU te opereren. Het voerde onderzoek uit naar de mening van Europeanen over cryptovaluta.

Daarvoor ondervroeg het 10.000 mensen uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

63% van de Europeanen gelooft in crypto

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat gemiddeld zo’n 63% van de Europeanen een toekomst voor cryptovaluta ziet en gelooft dat ze over 10 jaar nog steeds zullen bestaan.

De inwoners van Noorwegen zijn het meest optimistisch: zo’n 73% is overtuigd dat crypto nergens heen gaat. De Fransen zijn een stuk minder enthousiast. Slechts 55% van hen gelooft dat cryptovaluta’s op termijn blijven bestaan.

Nederlanders zijn met 67% relatief optimistisch en nemen de derde plek in de top 3 in.

Bron: Cointelegraph, bitFlyer

49% van de Europeanen gelooft in Bitcoin

Het vertrouwen in Bitcoin (BTC) is onder Europeanen beduidend lager dan het vertrouwen in cryptovaluta’s als geheel. Toen er aan respondenten werd gevraagd of zij geloven dat Bitcoin over 10 jaar nog steeds zal bestaan gaf slechts 49% aan daarin te geloven.

Ook in dit geval waren de Fransen het meest pessimistisch. Slechts 40% van hen gelooft in Bitcoin. Het meest optimistisch zijn de Italianen, van wie 55% gelooft dat Bitcoin de komende 10 jaar zal overleven.

Van de Nederlanders gaf 51% aan te geloven dat Bitcoin over 10 jaar nog bestaat.

Bron: Cointelegraph, bitflyer

Weinig vertrouwen in Bitcoin als valuta of investeringsmiddel

Opmerkelijk is dat het aantal mensen dat gelooft dat Bitcoin ooit in de maatschappij wordt geïntegreerd als valuta vrij laag is. Slechts 8% van de respondenten gelooft dat. In Polen en Italië is het vertrouwen met 10% het sterkst.

Het percentage mensen dat gelooft in de toekomst van Bitcoin als investeringsmiddel is eveneens laag: slechts 7% gelooft dat het daarvoor in de toekomst gebruikt zal worden.

Bemoedigend

Andy Bryant van bitFlyer Europe vindt de onderzoeksresultaten bemoedigend. Uit het onderzoek blijkt volgens hem dat de reputatie van cryptovaluta de hype achter zich heeft gelaten en nu meer ingeburgerd raakt onder de bevolking.

“It’s very easy to forget just how new cryptocurrencies still are; we’ve only just celebrated bitcoin’s 10th birthday, so for the majority of consumers to believe in crypto’s future is without a doubt an achievement.” – Andry Bryant, chief operating officer bitFlyer Europe

Dat de populariteit van Bitcoin achterwege blijft op dat van cryptovaluta als geheel komt volgens Bryant deels vanwege de marktvolatiliteit. Maar net zo goed omdat er continu zoveel media aandacht uitgaat naar deze volatiliteit, aldus Bryant.


Bronnen: Cointelegraph, bitFlyer, FSTech

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!