passief-inkomen-bitcoin-bitmex

Passief inkomen met uitlenen van bitcoin (BTC), binnenkort op Bitmex?

In een recent interview gaf Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX, aan dat het bedrijf de mogelijkheden voor bitcoin obligaties aan het onderzoeken is. Dat zei Hayes recentelijk in een podcast van “Venture Coinist”.

In de podcast bespreekt Hayes de mogelijkheid voor het aanbieden van bitcoin obligaties door miners en exchanges van hogere kwaliteit. Mochten deze plannen doorgezet worden is het dus binnenkort mogelijk om bitcoin (BTC) voor korte termijn uit te lenen tegen een bepaald rentepercentage.

Inkomen genereren uit je bitcoins

Eén van de eerste zaken die Hayes aankaart ging over het op kleine schaal mogelijk maken om inkomsten te genereren uit je bitcoin. Volgens Hayes is het op dit moment extreem moeilijk om iets te verdienen op het vasthouden van bitcoin. Je zou je bitcoins in theorie zelf kunnen uitlenen aan iemand, echter ontbreekt hier nu een veilige methode voor. De berekende rentepercentages hiervoor zijn tevens vrij hoog.

Hayes zegt dat met name in de traditionele markt veel kwaliteitsbedrijven regelmatig geld lenen om de operationele kosten te dekken. Vaak heeft het bedrijf hier zelf genoeg liquide middelen voor, echter is het zo dat het lenen van geld voor dit soort zaken vaak efficiënter is. En dus moet het mogelijk zijn om binnenkort ook cryptocurrency uit te lenen.

Bitcoin-obligatie als vervanger voor ICO’s en STO’s

Hayes voorziet een toekomst waarin het mogelijk is om je bitcoins uit te lenen aan bedrijven zoals Coinbase, Kraken of Bitmain. Denk hierbij dan voornamelijk aan 30-dagen leningen. Tegen een vrij laag risico zou je dus bitcoins moeten kunnen uitlenen aan een groot bedrijf. Gezien zij al een bepaalde reputatie hebben zou je ervan uit kunnen gaan dat zij netjes hun leningen afbetalen.

Uiteindelijk voorziet Hayes zelfs een mogelijkheid voor beleggers om obligaties aan te schaffen met een hoger risico. Vergelijk het met de ICO’s van nu. Misschien is er een speculatief project die product “X” wil ontwikkelen. Het bedrijf heeft 100 BTC nodig en zijn bereid daar een jaarlijks percentage van 20% voor te bieden. Dan kun je ervoor kiezen die obligatie aan te schaffen. Zo kun je  een start-up financieren.

Hayes is van plan om de komende maanden met een concreet voorstel te komen en, indien mogelijk, de optie op kleine schaal te testen om te kijken of er genoeg interesse is. Hayes zelf is in ieder geval zeer optimistisch over deze vorm van rentevast inkomen.

Hoewel Hayes veel vertrouwen in bitcoin heeft voorziet hij voor dit jaar nog wel een forse daling.

Bron: Cryptoglobe

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!