AMA over RippleNet, verhuizing van 100+ miljoen Ripple (XRP)

Afgelopen week is er op het Youtube account van Ripple een Ask Me Anything (AMA) geweest met Asheesh Birla. Hij is de Senior Vice President (SVP) of Product en verteld over de ontwikkeling van het platform.

Ask-Me-Anything (AMA) over ontwikkeling Ripple

In het AMA-gesprek kaart Birla de huidige problemen van wereldwijde betalingen aan en legt hij uit welke oplossing Ripple daarvoor biedt. Op het internet is er geen maat op het versturen van informatie.

We kunnen overal data vandaan halen en we kunnen het plaatsen waar we zelf willen. Met het versturen van geld is dat echter heel anders. Het doel van Ripple is om het versturen van geld net zo makkelijk te maken als het opzoeken van informatie.

Wat op de dag van vandaag het geval is, is dat we nog steeds op dezelfde manier geld versturen zoals we dat in de jaren ’60 deden. Via banken dan, want we hebben natuurlijk al andere oplossingen zoals een cryptomunt genaamd bitcoin

Internationale bankbetalingen zijn belangrijker dan ooit en dus moeten er betere oplossingen en opties op de markt komen.

Zie hieronder de link naar de AMA. Lees vooral verder, want onder de video wordt alles in het kort in het Nederlands uitgelegd. Bedenk je wel dat dit content is die van Ripple afkomstig is, en dat het daardoor ‘een bepaald kleurtje’ kan hebben.

RippleNet opent nieuwe markten

Een interessante opmerking die Asheesh plaatst is dat Ripple niet ‘al het goede van deze wereld’ op het gebied van regulaties en instituties wil wegwerken. Ze willen graag op een effectievere manier geld kunnen versturen tussen allerlei verschillende partijen.

De digitale asset XRP is daarbij van belang, omdat je daarmee geld on-demand kunt versturen naar welke locatie je maar wilt. Er hoeft geen bepaalde pre-funded hoeveelheid geld beschikbaar te zijn op een locatie aan de andere kant van de wereld.

Dit maakt transacties sneller, goedkoper en eenvoudiger: er wordt een bepaalde liquiditeit gecreëerd dat voor iedereen binnen het netwerk ten goede komt.  Voor deze wereldwijde betalingen is RippleNet in het leven geroepen.

Dit is een combinatie van financiële instituties en payment providers vanuit de hele wereld die dezelfde technologie gebruiken. Op dit moment zijn er op de hele wereld al meer dan 200 klanten die zich bij dit netwerk hebben aangesloten.

Snelle integratie

Een ander interessant aspect dat de SVP van Ripple aankaart, is dat het integreren van RippleNet slechts een week hoeft te duren. Met de huidige (concurrerende) producten duurt dit soms wel 6 tot 18 maanden, aldus Birla. Je hoeft slechts eenmaal een integratie met de API te doen en vervolgens zal alles werken zoals dat het moet doen.

Een voorbeeld van een van de klanten is Mercury FX. Dit is een payment provider uit het Verenigd Koninkrijk die betalingen met bijvoorbeeld Mexico en de Filipijnen mogelijk maken.

Er zijn verschillende remmitance providers (of: instanties die geld versturen mogelijk maken) die een bredere afzetmarkten hebben gekregen doordat ze eenvoudig in nieuwe gebieden kunnen gaan werken. Gebaseerd op de on-demand liquiditeit die RippleNet biedt, openen steeds meer bedrijven markten in nieuwe regio’s.

Volatiliteit

Tot slot legt Asheesh uit dat volatiliteit tussen de verschillende assets geen probleem hoeven te zijn. Waar er op dit moment gigantische bedragen aan pre-funded valuta zijn opgeslagen, hoeft er met een digitale asset slecht naar het koersverschil ‘van enkele luttele seconde’ gekeken worden, die tijdens de transactie plaatsvindt.

Verschuiving van miljoenen XRP’s

Als je bovenstaande uitleg uit de AMA leest, zal je menig over Ripple wellicht wel positief uitvallen. Echter is het goed om te benoemen dat Ripple en de digitale asset XRP niet per definitie bij elkaar horen. Ripple is het bedrijf dat al de ontwikkelingen rondom RippleNet doet en ze maken slechts gebruik van de XRP asset.

En over de (verdeling van de) digitale asset is men in cryptoland over het algemeen iets minder content. Zo is laatst ook weer bekend geworden dat er in totaal 107.000.000 XRP’s zijn verkocht aan een derde partij.

Ripple bezit meer dan 50% van het totale aanbod van XRP, waarvan het grootste deel is vastgezet in een zogenaamde escrow. Elke maand geeft het bedrijf $ 1 miljard aan XRP’s vrij en verkoopt het aan geïnteresseerde partijen zoals crypto-exchanges.

Vitalik Buterin en Ripple

Tot slot nog een leuke tweet van Vitalik Buterin, de man achter Ethereum. In 2013 zou hij hebben geprobeerd om stage te lopen bij Ripple. Echter werd zijn aanvraag voor een visum niet gehonoreerd omdat het bedrijf toen nog niet langer dan een jaar bestond.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!