ripple xrp binance bitcoin eth
Nieuws » Binance: Koop Ripple (XRP) om te diversifiëren, weinig correlatie met bitcoin

Binance: Koop Ripple (XRP) om te diversifiëren, weinig correlatie met bitcoin

Ripple (XRP) is volgens onderzoekers van Binance de beste cryptocurrency om in te investeren als je wil diversifiëren. De XRP token van Ripple doet qua prijs minder vaak hetzelfde als een bitcoin (BTC) en ether (ETH).

Maar, diversifiëren in de markt van cryptovaluta is niet altijd een goede beslissing gebleken. Keer op keer blijkt dat veel cryptocurrency’s uiteindelijk terrein verliezen op de grootste munten.

Disclaimer: dit is géén beleggingsadvies 

Ripple (XRP) en Binance

Dit is allemaal te lezen in een rapport van Binance Research. Na het analyseren van verschillende markttrends kwam het team van Binance tot een aantal opmerkelijke conclusies. Eentje daarvan is dat XRP een soort van eigen koers vaart.

De prijs van de XRP-token lijkt niet echt een verband te hebben met die van BTC en ETH. ”Ripple (XRP) is de beste ‘digital asset‘ om mee te diversifiëren met een marktkapitalisatie van boven de $3 miljard”, aldus het rapport.

Uit het rapport blijkt dat de correlaties tussen verschillende cryptovaluta groter zijn dan tijdens hun vorige onderzoek.

Wanneer je opzoek bent naar een token die zijn eigen ding doet en (blijkbaar) niet echt afhankelijk is van bitcoin qua koersverloop is XRP een optie. Bitcoin en XRP liggen qua filosofie ook enorm ver uit elkaar, dus het komt niet geheel als een verrassing dat er weinig verbanden te vinden zijn tussen beide koersen.

Giveaway! Je kunt een Trezor hardware wallet winnen

  bitcoin meester  

Bitcoin en ether ‘cluster’

De onderzoekers van Binance komen in het rapport met nog een dingetje: clusters. Een cluster is een groep coins die vaker hetzelfde koersverloop hebben. De grafieken en de prijspunten lijken relatief veel op elkaar.

De koersen van BTC en ETH hebben de grootste correlatie van alle clusters. Ether en bitcoin volgen dus relatief vaak dezelfde markttrends. Je kunt dus stellen dat je met ETH en BTC qua koersverloop ongeveer hetzelfde risico loopt.

Vier forks

Een andere opmerkelijke cluster is die van vier forks:

  • Bitcoin Gold (BTG)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Ethereum Classic (ETC)
  • Litecoin (LTC)

De koersen van deze vier altcoins komen ook redelijk overeen met elkaar. Je zou er dus voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld BTC, XRP en LTC in je portfolio te nemen. Zo pak je van elke cluster een coin mee en ben je minder gevoelig voor de daling van één bepaalde groep coins.

Tegelijkertijd is het dus zo dat diversifiëren in de cryptospace lang niet altijd succesvol is gebleken. In de wereld van aandelen is dit bijvoorbeeld veel meer aan te raden.

Privacy coins cluster

Een andere opmerkelijk groepje coins die elkaar volgt is die van de privacy coins. Projecten als Dash en Monero lijken ook relatief sterke correlatie te hebben.

Marktkapitalisaties van de laatste 30 dagen

In het onderstaande plaatje zijn de verhoudingen goed te zien. Hoe roder het vakje, hoe groter de correlatie. Bij een blauwe kleur is er bijna geen overeenkomst. Links onderin kun je zien dat BTC en ETH elkaar weinig ontlopen, terwijl XRP als een van de weinige (bijna) geen verband lijkt te hebben met bitcoin.

binance ripple xrp bitcoin ethereum clusters
Grootste coins qua marktkapitalisatie tegenover elkaar gezet

 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Nigeriaan brengt $80.000 aan Bitcoin (BTC) terug bij rechtmatige eigenaar

Arnold Hubach

Bitcoin ATM’s met 500% gegroeid, VS marktleider met 3.700 stuks

Wessel Simons

Adoptie: CME komt in 2020 met bitcoin opties op de markt

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder