Ripple XRP stagiair Vitalik ETH ethereum netwerk prijs veiliger
Nieuws » Vitalik Buterin, oprichter Ethereum (ETH), wilde stage lopen bij Ripple (XRP)

Vitalik Buterin, oprichter Ethereum (ETH), wilde stage lopen bij Ripple (XRP)

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), doet een onthulling. Hij solliciteerde in 2013 voor een stageplek bij Ripple (XRP). Hij reageert op een tweet van Brian Amstrong, de ceo van Coinbase. Het bedrijf Zoom kwam in het nieuws vanwege een beursgang. Van de Chinese ceo Eric Yuan blijkt acht (!) keer een aanvraag voor een verblijfsvergunning door de Amerikaanse autoriteiten te zijn geweigerd. Iets waarin Vitalik zich als Russische Canadees goed in kan verplaatsen.

Lees ook – Krijgt ethereum (ETH) te maken met meer hard forks? 

Vitalik Buterin stage lopen bij Ripple (XRP)

Vitalik Buterin, oprichter Ethereum (ETH), onthult dat hij in 2013 wilde stage lopen bij Ripple (XRP). Onder meer Justin Sun (TRON) en David Schwartz (Ripple) reageren.

De sollicitatie van Buterin was twee jaar voordat hij zijn eigen project Ethereum lanceerde. Hij werd geweigerd bij Ripple, met als reden dat hij als Russische Canadees geen (tijdelijke) verblijfsvergunning in de VS kreeg.

  bitcoin meester  

David Schwartz van Ripple reageert

Zijn openlijke tweet leidt tot de nodige reacties, waaronder Justin Sun, oprichter van TRON en David Schwartz, Chief Cryptographer bij Ripple.

Lees ook ons exclusieve interview met Schwartz – “Is het gedecentraliseerd? Is het een token? Ik vind dat soort argumenten weinig constructief”

Ook Justin Sun, die wél bij Ripple heeft gewerkt als accountmanager Aziatische markt, reageert ook op de tweet van zijn ‘collega’.

Ethereum (ETH) koers

Ethereum is een virtuele supercomputer waarop zogenaamde smart contracts ontwikkeld kunnen worden. Daardoor kunnen bedrijven en organisaties hun eigen ERC20 token creëren.

Die functionaliteit heeft in de jaren 2016 tot en met 2018 geleid tot een heuse Initial Coin Offering hype, waarbij bedrijven tokens verkopen, met name aan particuliere beleggers.

De ICO-markt is in 2018 en 2019 redelijk drooggekookt, hoewel er nog steeds nieuwe ERC20 tokens op ethereum worden uitgegeven.

Rendement ETH

1 week +3.07%
1 maand +24.91%
3 maanden +45.56%
1 jaar -72.59%
3 jaar +2044.66%

Bron: Invest in Blockchain

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Tether (USDT) steeds populairder in ecosysteem Ethereum (ETH)

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) strandt bij $10.400, BitPay start met betalingen in ether (ETH)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder