Gerucht: “Bitcoin (BTC) handel Fidelity start binnen enkele weken”

Assetmanager Fidelity start binnen enkele weken met het aanbieden en beheren van cryptovaluta. De dienst richt zich in eerste instantie primair op bitcoin (BTC) en later mogelijk op ethereum (ETH). De miljardenfirma uit Boston wil met name institutionele klanten zoals pensioenfondsen ontzorgen. Deze partijen ervaren de nodige koudwatervrees op de volatiele cryptomarkt te betreden. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van één bron dichtbij de zaak.

Lees ook – Tom Jessop (Fidelity): “Interesse Wall Street in crypto groeit, maar voorzichtig”

Aan – en verkoop en beheer van bitcoin (BTC)

De firma uit Boston is één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met 2.500 miljard dollar onder beheer en meer dan 13 duizend financiële instellingen als klant, waaronder veel pensioenfondsen.

De afdeling Digital Assets werd oktober vorig jaar in het leven geroepen. In maart dit jaar kondigde men de custody dienst aan. Onlangs trok Fidelity ook een ervaren managing director van zakenbank Barclays aan om het team te versterken.

In een interview met The Block Crypto zei Tom Jessop, directeur Fidelity Digital Assets, onder meer:

Onze custody oplossing is als een zwembaan. Wij zorgen dat men zónder zorgen het water in kan. de volatiliteit van deze markt schrikt namelijk af.

Ten tweede is er een gebrek aan regelgeving én een gebrek aan fundamentele marktdata. Onze klanten willen niet met diverse exchanges te maken hebben. We bieden deze dienst nu tegen een korting aan.

Tom Jessop, Fidelity Digital Assets

Cryptomarkt

Fidelity voegt zich daarbij bij concurrenten zoals eTrade en Robinhood die cryptovaluta al aan hun klanten aanbieden en de sleutels (“private keys”) van de cryptovaluta voor hen bewaren.

Fidelity heeft de berichtgeving van Bloomberg niet formeel bevestigd. Wel geeft een woordvoerster toelichting op het onbevestigde bericht:

“We currently have a select set of clients we’re supporting on our platform. We will continue to roll out our services over the coming weeks and months based on our clients’ needs, jurisdictions, and other factors. Currently, our service offering is focused on Bitcoin.”

Interesse “Wall Street” in crypto groeit

Uit eigen onderzoek van Fidelity blijkt dat de interesse van Amerikaanse financiële instellingen en bedrijven (“Wallstreet”) groeit. De assetmanager deed onderzoek naar circa 450 instellingen (family offices, financiele dienstverleners, accountancyfirma’s, hedgefondsen etc).

Uitkomst? 20% heeft al geïnvesteerd in digitale assets (equity in cryptobedrijven of direct in cryptovaluta, redactie) met het doel om hun investering te verhogen. Sommigen spreken zelfs van een verdubbeling in de komende vijf jaar.

Op moment van schrijven is de koers van bitcoin (BTC) $5.631 met een minnetje van 1,7%. Ethereum noteert een koers van $162, met een plusje van 1%.

Bron: Bloomberg

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!