bitcoin
Nieuws » Aandelen uitgeven bovenop bitcoin? Blockstream komt met Liquid Securities

Aandelen uitgeven bovenop bitcoin? Blockstream komt met Liquid Securities

Security tokens komen naar bitcoin (BTC). Op de laatste dag van Consensus 2019 presenteert Blockstream Liquid Securities, een platform voor het uitgeven van uitgeven en beheren van aandelen op de Liquid sidechain.

De sidechain is bedoeld om het tokeniseren van verschillende dingen mogelijk te maken. In de vorm van tokens op het bitcoinnetwerk kunnen geïnteresseerde nu tokens uitgeven.

Blockstream is het bedrijf achter veel ontwikkelingen rondom bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan het Lightning Network. Deze oplossingen zijn allemaal open-source, dus iedereen kan meebouwen.

Met Liquid moet je goedkoop en snel kunnen handelen. Het doel is om bijvoorbeeld verschillende beurzen via deze sidechain te laten lopen. Zo kun je handelen met de veiligheid van Liquid (en bitcoin), maar dat kan in verschillende online omgevingen.

Liquid Securities wordt ondersteund door partners TokenSoft, BnkToTheFuture, Zenus Bank en Pixelmatic.

Allen Piscitello is verantwoordelijk voor het product management bij Blockstream. Tegenover BitcoinMagazine.com zegt hij bijzonder enthousiast te zijn.

“Dit is heel belangrijk voor Liquid. We willen verder komen dan iets dat alleen gebruikt wordt bij beurzen. We willen een meer geavanceerd financieel netwerk.”

Allen Piscitello

Liquid moet dus echt een concurrent worden van de grootste aandelenbeurzen. Wanneer de eerste grote(re) bedrijven aandelen uit gaan geven op het netwerk van bitcoin is nog niet duidelijk, maar de potentie is er.

Wanneer een bedrijf besluit een security token uit te geven bij Liquid zijn er veel verschillende beslissingen te nemen. Aandelen uitgegeven via Liquid Securities zijn zowel privé als te controleren voor het netwerk. Een bedrijf kan bepaalde waarde hangen aan de aandelen.

Denk aan de verdeling van de aandelen, maar ook natuurlijk het aantal uit te geven tokens. Het is mogelijk om een derde partij naar de inhoud te laten kijken, zonder gelijk alle privacy op te moeten geven.

Piscitello stelt dat bedrijven dus niets op hoeven te geven om transparant te blijven.

Geen bitcoin

Liquid is dus een sidechain, gebouwd bovenop het netwerk van bitcoin. Het is gekoppeld aan het netwerk van de belangrijkste cryptomunt, maar is geen onderdeel van dát ecosysteem.

Tegelijkertijd is het netwerk van de sidechain wel zo gebouwd dat het zoveel mogelijk communiceert met en gebruik maakt van het netwerk van bitcoin.

Een interessante ontwikkeling. Het is nu afwachten of de markt zit te wachten op aandelen op een sidechain van bitcoin. De mogelijkheid is er in ieder geval.

Mis niks meer!
Invalid email address