Bitcoin (BTC) rond $6.300: Wat zeggen de indicatoren over de prijs?

Op het moment van schrijven hanteert bitcoin (BTC) een prijs van $6270. We zien een positief signaal in stijging van het volume. Echter staan er toch een aantal indicatoren op knappen…

Weekoverzicht

Bitcoin zit inmiddels voor 13 weken in een uptrend nadat BTC de 200MA voor de de tweede keer heeft getest. De wekelijkse candles laten duidelijk zien dat de bulls aanwezig zijn en dat zij de bullish momentum niet zomaar laten vallen.

Echter komt Bitcoin nu in een zware resistance zone aan. Vooral als wij kijken naar de closing candles tussen de $6100 – $6500 range. We kunnen dus eerdaags een enige weerkaatsing zien van Bitcoin (BTC) in deze resistance zone.

Buiten de Horizontale resistance area’s om, komen wij ook een stap dichterbij de 100MA op de wekelijkse grafiek. De 100 Moving Average (MA) kunnen wij ook zien als een enige resistance niveau, wat gemarkeerd staat rond een prijs van $6516.

Dagoverzicht bitcoin

De dagelijkse candles sticks zijn ook al enkele dagen keurig bullish afgesloten. Echter als wij uitgaan van het patroon de Ascending Broadening Wedge, dan kunnen wij concluderen dat de target inmiddels is behaald. De target van de wedge is rond het prijsniveau van $6320.

Sinds de Golden Cross heeft plaatsgevonden, zien wij een stijging in volume, prijs en het bullish sentiment in de markt. Zolang Bitcoin zich boven de 21EMA kan houden op het dagelijkse tijdframe verwacht ik dat wij bullish momentum voorzetten.

Wanneer wij onder de 21EMA komen (gele lijn), kunnen wij wellicht een (kleine) correctie / cooling down verwachten. Wat overigens zeer gezond is voor de markt, nadat de markt zulke flinke prijsstijgingen heeft laten zien.

Bearish divergentie

We zien inmiddels op veel verschillende tijdframes een flinke bearish divergentie ontstaan. Van de 4H (nog niet bevestigd) tot aan de 3(D) grafiek kunnen wij de bearish divergentie zien op de RSI.

Op het korte termijn vooruitzicht dienen wij dus uiterst voorzichtig te worden met het handelen van BTC & Altcoins, want wanneer zich een correctie begint te vormen, zou deze nog wel eens groot kunnen uitpakken.

BTC – 4H grafiek

SUPPORT & RESISTANCE

Welke support en restiance punten gaat bitcoin tegenkomen?

Support:

  • $6.000 (short term)
  • $5.600 (short term)
  • $5.400 (short term)
  • $5.000 (mid term)
  • $4200 (mid term)

Resistance

  • $6.520 (short term)
  • $6.740 (short term)
  • $7.050 (mid term)

Conclusie

Als we kijken naar de grafieken en wij zien de bijhorende indicatoren dan kunnen wij concluderen dat wij in deze range behoorlijk voorzichtig moeten zijn. Met de targets die zijn behaald en de resistance box waar BTC zich nu in bevindt kan het sentiment ineens omslaan.

Voor een bevestiging van een correctie, kijken wij naar de 21EMA op de dagelijkse grafiek. Wanneer wij daaronder komen, zal naar mijn inziens het sentiment worden veranderd van bullish naar bearish en zullen de divergenties zich kunnen gaan uitspelen.

Het Crypto Huis

Het Crypto Huis, alles over cryptovaluta onder één dak. Het bedrijf biedt dagelijkse analyses over bitcoin (BTC) en altcoins. Men biedt onder meer online trading aan, live webinars en een premium kanaal. Het Crypto Huis is ook regelmatig te gast bij de podcast van Crypto Benelux en treden naar buiten met een professionele kijk op de cryptomarkt.

Website: HetCryptoHuis

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!