bitcoin $10.000 btc vechain vet koers
Data en Analyse » Technische analyse » Bitcoin (BTC) rond $7.900: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin (BTC) rond $7.900: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin bevindt zich al een aantal dagen rond de $8.000. De grote vraag is nu natuurlijk: wat gaat bitcoin doen de aankomende dagen/week? Wat we vorige week in ieder geval hebben gezien, is dat we zeker bullish zijn.

Het sentiment in de markt is positief. De vertraagde ETF’s van zowel Bitwise als VanEck SolidX, deden weinig met de prijs. En het lijkt erop dat dit in lijn der verwachting lag van wat een hele hoop mensen.

Als we nu op de week grafiek kijken zien we BTC even pas op de plaats maken. Niet zo heel gek na al dat geweld van bitcoin de afgelopen weken.

Een parabolische beweging die momenteel even aan het afremmen is. Een correctie tot aan $6.900 is wat we ook hebben gezien en dat is helemaal niet zo gek. We zijn tot aan $8.390 gekomen op de bitmex chart. Een flinke piek omhoog.

We zijn wellicht een bullflag aan het creëren op de weekly chart, alleen is dit stadium nog aardig pril. Dus hier zullen we naar moeten blijven uitkijken. zie chart hieronder:

bitcoin prijs analyse
Weekly

Als we inzoomen op de daily chart dan lijkt bitcoin een kleine symmetrical triangle te maken, maar ik vind het er maar zwak uitzien. Ik verwacht namelijk eerder een kleine retrace voor we verder omhoog gaan, de reden daarvoor zal ik zo toelichten.

We zien op onderstaande afbeelding de xbt 4hr chart, de onderste trendline rond de $7.250.

bitcoin technische analyse prijs
Bitcoin/Dollar

Ik verwacht dat we die nog een keer gaan testen de aankomende dagen. reden daarvoor is dat we inmiddels een CME futures gap hebben. Dit “gat” is vorige keer (17 mei jl.) ook gevuld door middel van een wick en toen weer een opkoping van BTC.

Een soort zelfde actie verwacht ik, tevens ook omdat dit gat redelijk groot is. We hebben het al een klein beetje opgevuld, maar zijn nog niet helemaal klaar.

bitcoin cme gap
CME gap

Conclusie

Bitcoin is bullish, maar een korte retrace sluit ik zeker niet uit. Gezien het feit dat we onderkant trendline kunnen testen en tegelijkertijd de CME gaps kunnen vullen. Anderzijds, als we nu boven $8.400 breken en support houden, staat $9.770 op de horizon.

Mocht je meer analyses willen zien check dan ons Youtube kanaal: https://www.youtube.com/altcoinbase

Of wil je meepraten in de Altcoinbase telegram groep check dan: https://t.me/AltcoinbaseChat

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Robin Heester

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder