bitcoin $10.000 btc vechain vet koers

Bitcoin (BTC) rond $7.900: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin bevindt zich al een aantal dagen rond de $8.000. De grote vraag is nu natuurlijk: wat gaat bitcoin doen de aankomende dagen/week? Wat we vorige week in ieder geval hebben gezien, is dat we zeker bullish zijn.

Het sentiment in de markt is positief. De vertraagde ETF’s van zowel Bitwise als VanEck SolidX, deden weinig met de prijs. En het lijkt erop dat dit in lijn der verwachting lag van wat een hele hoop mensen.

Als we nu op de week grafiek kijken zien we BTC even pas op de plaats maken. Niet zo heel gek na al dat geweld van bitcoin de afgelopen weken.

Een parabolische beweging die momenteel even aan het afremmen is. Een correctie tot aan $6.900 is wat we ook hebben gezien en dat is helemaal niet zo gek. We zijn tot aan $8.390 gekomen op de bitmex chart. Een flinke piek omhoog.

We zijn wellicht een bullflag aan het creëren op de weekly chart, alleen is dit stadium nog aardig pril. Dus hier zullen we naar moeten blijven uitkijken. zie chart hieronder:

bitcoin prijs analyse
Weekly

Als we inzoomen op de daily chart dan lijkt bitcoin een kleine symmetrical triangle te maken, maar ik vind het er maar zwak uitzien. Ik verwacht namelijk eerder een kleine retrace voor we verder omhoog gaan, de reden daarvoor zal ik zo toelichten.

We zien op onderstaande afbeelding de xbt 4hr chart, de onderste trendline rond de $7.250.

bitcoin technische analyse prijs
Bitcoin/Dollar

Ik verwacht dat we die nog een keer gaan testen de aankomende dagen. reden daarvoor is dat we inmiddels een CME futures gap hebben. Dit “gat” is vorige keer (17 mei jl.) ook gevuld door middel van een wick en toen weer een opkoping van BTC.

Een soort zelfde actie verwacht ik, tevens ook omdat dit gat redelijk groot is. We hebben het al een klein beetje opgevuld, maar zijn nog niet helemaal klaar.

bitcoin cme gap
CME gap

Conclusie

Bitcoin is bullish, maar een korte retrace sluit ik zeker niet uit. Gezien het feit dat we onderkant trendline kunnen testen en tegelijkertijd de CME gaps kunnen vullen. Anderzijds, als we nu boven $8.400 breken en support houden, staat $9.770 op de horizon.

Mocht je meer analyses willen zien check dan ons Youtube kanaal: https://www.youtube.com/altcoinbase

Of wil je meepraten in de Altcoinbase telegram groep check dan: https://t.me/AltcoinbaseChat

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!