Bitcoin (BTC) door $6.000 grens na zes maanden, altcoins trekken aan

Update 12.00 uur – De bitcoin (BTC) koers is vannacht om drie uur door de $6.000 grens gegaan. Het is zes maanden geleden dat deze grens beslecht is. De koers op moment van schrijven is $6.059 (+4,1%), volgens marktonderzoeker OnchainFX. De meeste altcoins staan in het groen, maar niet over de hele linie.

Lees ook – Bitcoin (BTC) koers door de $6000 grens ondanks Binance hack?

Bitcoin (BTC) koers door $6.000

Ondanks de recente hack bij cryptobeurs Binance en de aanklacht tegen cryptobeurs Bitfinex, blijft de koers van bitcoin (BTC) stijgen. De grootste cryptomunt blijft bepalend voor het sentiment op de complete cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin heeft nu een marktwaarde van ruim $107 miljard, de marktdominantie is op dit moment nog boven de 60%. Ter vergelijking: op januari 2018 was dit cijfer 33%.

Altcoins

Een aantal altcoins weten mee te profiteren van de stijgen en staan voorzichtig in het groen. Dat beeld is niet over de hele linie zo. Zo staan Binance Coin (BNB), Cardano en Stellar in de min.

Op Twitter zijn er een aantal analisten die zich uitspreken over de (toekomstige) koers van BTC en het marktsentiment in zijn geheel.

“Weerstand bij $6.100”

De analist van Big Chonis ziet veel weerstand bij $6.100, maar geeft bitcoin daar nu om, vraagt hij zich af.

Josh Rager heeft het zelfs over een “epische weerstandszone”, die niet zo gemakkelijk beslecht wordt.

Alex Krüger vraagt zich af wanneer de $6.400 koers in zicht komt?

Crypto Monk wijst erop dat de indicator RSI “overkocht” is.

Bronnen: OnchainFX / Coindesk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.