bitcoin BTC update koers crypto
Nieuws » Bitcoin (BTC) koers door de $8.200 of zakt de cryptomunt terug?

Bitcoin (BTC) koers door de $8.200 of zakt de cryptomunt terug?

Update 22.30 uur – Bitcoin (BTC) is zaterdagnacht om 3.00 uur Nederlandse tijd plots door $8.000 gebroken en vanmiddag om 13 uur brak de $8.100. Al snel volgde een daling richting $7.800. Op moment van schrijven is één BTC $7.936 (+9,2%). Na de succesvolle hard fork staat Bitcoin Cash met 14% fors in de plus. Ook andere altcoins stijgen.

Voorlopig vindt bitcoin zijn support rond de $8.000. Het ontbreekt – logischerwijs – aan volume om door stoten naar $8.200. Het breken van dat niveau duidt volgens analist Josh Rager op een ‘zeer bullish’ move. Dat kan het begin zijn van een nieuwe run richting $9.500.

Technische analyse John van Meer: Bitcoin (BTC) climax bereikt, head and shoulders naar $6.000?

Bitcoin koers

De koers van BTC handelde de afgelopen 24 uur voornamelijk tussen de niveaus $7.200 en $7.400. Rond 3 uur ’s nachts Nederlandse tijd schoot de prijs bijna 700 dollar omhoog. Op sommige beurzen is de $8.000 gebroken.

De stijging ontstond nadat de ‘weekly’ van BTC gesloten werd.

Bij $8.000 ondervindt de koers veel weerstand. Gedurende de ochtend is de prijs met ca. 100 dollar gezakt richting $7.900. De weekly support zit nu rond $5.700 / $5.725.

bron: Coincap.io

Wat zeggen analisten over de koers?

De ervaren belegger en analist Peter Brandt wees er zaterdag al op dat bitcoin zich in een ‘koopzone’ begaf.

Analist Josh Rager doorloopt in zijn analyse een aantal scenario’s. Hij voorziet de komende dagen veel weerstand tussen $8.000 en $8.200 voordat het niveau $8.216 gebroken is.

Volgens Rager blijft het er voorlopig goed uitzien voor bitcoin.

Het gebied rond $7.600 blijft de komende weken cruciaal, aldus analist Big Chonis op Twitter. Het niveau fungeert nu als support, nadat het eerder als weerstand gold.

Crypto Dog wijst op een eerdere analyse waarbij de niveaus $6.900 en $7.600 als belangrijke support levels zijn aangewezen. Zolang die niveaus houden, blijven de bulls in controle ten opzichte van de bears.

Alex Krüger wijst op de ‘exponential moving average’ als een goede indicator welke trend de bitcoin koers zich in bevindt.

Altcoins

Altcoins profiteren van het (tijdelijke) herstel van bitcoin. Zitten zij hun run voort de komende week?

crypto kopen 

Nieuwsoverzicht 18 mei

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder