bitcoin btc koers update
Nieuws » Bitcoin (BTC) climax bereikt, head and shoulders naar $6.000?

Bitcoin (BTC) climax bereikt, head and shoulders naar $6.000?

Wat gaat de prijs van bitcoin (BTC) doen? Een analyse van de handel in crypto aan de hand van verschillende herkenbare patronen.

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In mijn vorige column schreef ik dat de bitcoin (BTC) koers waarschijnlijk niet boven de $8.400 (Bitstamp) zou komen. De prijs heeft een climax bereikt en is op weg naar beneden. Lees verder om een potentiële head and shoulders patroon te zien op de lagere timeframes die ons kan brengen naar $6.000.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) (en maandelijkse, zie vorige column) heeft de koers zoals verwacht niet de $8.400 weerstandspunt gebroken. Aan de candlesticks is ook goed te zien aan de grote wicks (oranje omcirkeld) dat er winst wordt genomen.

Het lijkt er ook op dat we deze week gewoon groen gaan afsluiten boven de 100WMA wat bullish is. Op de lagere tijdseenheden is de prijs aan het terugtrekken en dat zal zich laten zien als een higher low op de wekelijkse grafiek.

Voor potentiële doelen kun je hieronder verder lezen. De RSI is hoog, maar heeft nog ruimte om te groeien. En ondanks de pullback is het volume oplopend, wat bullish is op de langere termijnen.

Bitcoin niet $8400
Figuur 1: $8400 kon niet worden gebroken en aan de oranje omcirkelde wicks zie je dat er winst wordt genomen.

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is goed te zien dat de prijs gisteren flink zakte naar $6.200 door vermoedelijke manipulatie op Bitstamp. De lange wick naar beneden vertelt me dat de dip flink werd gekocht en is erg bullish.

bitcoin wick btc
Figuur 2: de prijs zakte naar $6200, maar de dip werd gekocht te zien aan de wick.

De prijs heeft daarmee ook de 21EMA aangeraakt. De prijs en 21EMA zullen elkaar altijd opzoeken. Het aanraken van de 21EMA is in lijn met mijn voorspelling dat de prijs naar de 0.382 ($6.358) en 0.618 ($5.131) Fibonacci niveaus zou gaan. (Figuur 3) 

bitcoin fibonacci
Figuur 3: de koers heeft nu al de 0.382 Fibonacci niveau aangeraakt.

Of de koers daadwerkelijk de 0.618 zal aanraken is nog even afwachten, maar er is een potentiële head and shoulders patroon aan het vormen op de 4 uurlijkse grafiek (figuur 4) die de prijs naar $6.000 tot $5.500 zou kunnen brengen als het uitspeelt.

Volgens de tekstboeken is $5.500 het doel, maar ik denk dat $6.000 als een sterk psychologisch steunpunt zal fungeren. Als de doelen worden aangeraakt verwacht ik niet dat ze daar lang blijven, maar net zoals gisteren zal de dip worden gekocht.

bitcoin head shoulders
Figuur 4: de head and shoulders zou de koers naar $6000-5500 kunnen brengen.


Wat gaat bitcoin doen?

Op de korte termijn ben ik bearish en acht ik de kans groot dat de head and shoulders patroon zal voltrekken en ons in ieder geval richting de $6.000 zal trekken wat een belangrijk psychologisch steunpunt zal zijn.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren.

Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Wil je het liever als seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten voor een datum!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

‘Bitcoin is nog geen safe haven, maar kan het wel worden’

Robin Heester

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder