bitcoin btc koers update record

Bitcoin (BTC) koers daalt nu richting $8.000: correctie op komst?

Update 7.10 uur–  De bitcoin (BTC) koers heeft afgelopen nacht de $8.300 grens gebroken. Vanaf circa 6 uur ’s ochtends is de koers gedaald tot onder de $8.000. Breekt de weerstand bij $8.300 of volgt een scherpere correctie vandaag? Analist Stef den Tuinder van Altcoinbase vindt beide scenario’s plausibel. Lees hier zijn technische analyse van de grootste cryptomunt van de markt.

Bitcoin wekelijkse grafiek

Op de weekly is er op basis van de indicator RSI nog groeipotentieel. Die kans is ook zeker aanwezig in ons ogen. Bitcoin (BTC) is bullish en ik zie hier momenteel geen verandering in.

Belangrijk in de analyse is dat er op de bitcoin futures markt van aanbieder CME nog een flink gat ligt tussen $6.870 en $6.220. Dit gat kan wel eens gedicht gaan worden al acht ik die kans klein. Ik verwacht een stijging voor BTC wellicht tot aan $9.770 om vanaf daar scherp te corrigeren.

Bitcoin dagelijkse grafiek

Op de daily candle is momenteel een correctie gaande: van $8.340 dollar gedaald naar $7.646. Dit is een aardige correctie. Dit kan een signaal zijn dat er simpelweg winst genomen is en om de ‘RSI te laten afkoelen’.

De geschetste beweging omhoog zal rond $8.500 ook weer support moeten vinden om een beweging naar $9.770 te maken.

bitcoin meester

Conclusie

Bitcoin (BTC) heeft deze week een mooie groei laten zien. Ik verwacht dat de koers nog meer gaat stijgen op de korte termijn.

Volgende week geeft de Amerikaanse toezichthouder SEC uitsluitsel over de bitcoin ETF VanEck/SolidX. Mogelijk gaat een afkeuring roet in het eten gooien. De Bitwise ETF is deze week uitgesteld.

Persoonlijk verwacht ik een afwijzing, en dan zou BTC zomaar eens een duikvlucht kunnen nemen.

Over Altcoinbase

Altcoinbase bestaat uit Stef, Mike, Jaap en Eef en samen met de snel groeiende community, zijn zij hét all-round trading platform van Nederland. Mocht je meer analyses willen zien check dan ons Youtube kanaal. Of je kunt meepraten in de Altcoinbase Telegram groep.

Lees ook de bitcoin (BTC) update van John van Meer: Bitcoin (BTC) analyse: richting $8.400 of terug naar $5.000?

bitcoin kopen

Nieuwsoverzicht 15 mei

Mis niks meer!
Invalid email address