bitcoin ETF bitcoinfonds crypto
Nieuws » Bitcoin (BTC) én ethereum in één fonds, SEC bekijkt nieuwe ETF aanvraag

Bitcoin (BTC) én ethereum in één fonds, SEC bekijkt nieuwe ETF aanvraag

De Amerikaanse waakhond SEC heeft een nieuwe aanvraag ontvangen voor een beursgenoteerd cryptofonds (ETF). Crescent Crypto Index Services wil een ETF (exchange traded fund) met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) gaan aanbieden. De komende weken zijn spannend: gaat de SEC de hangende aanvragen van de VanEck/SolidX en Bitwise ETF’s goedkeuren?

Lees ook – “Bitcoin (BTC) koers naar $7.400 zodra FOMO in cryptomarkt toeslaat”

Bitcoin én ethereum in één beursfonds (ETF)

Deze ETF is in feite een gemengde bundel van BTC en ETH en dat bundeltje wordt op de beurs volgens een bepaalde prijs geïntroduceerd, net zoals een “normaal” aandeel. In Zwitserland wordt bitcoin al als exchange traded product aangeboden en in Zweden al sinds 2015 via een exchange traded note.

Alleen voor de Amerikaanse dollar bestaat een dergelijk financieel product nog niet.

De naam is USCF Crescent Crypto Index Fund (“XBET”) met als tickersymbool XBET. Het is de bedoeling dat de aandelen worden aangeboden aan de NYSE Arca, de derivatenbeurs van de New York Stock Exchange (NYSE).

Beleggers moeten geen verschil merken in de aankoop en verkoop van de aandelen. In de aanvraag omschrijft Crescent bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) als “volatiele” en “grotendeels ongereguleerde” assets.

VanEck en Bitwise ETF

Naast de XBET moet de SEC ook nog een oordeel vellen over twee andere aanvragen: VanEck/SolidX en Bitwise Asset Management. Begin april heeft de SEC het besluit over de Bitwise ETF uitgesteld naar mei.

De SEC moet hierover volgende week donderdag 16 mei beslissen. Het besluit over de VanEck ETF volgt dinsdag 21 mei.

Bitcoin ETFs

De verwachtingen in de markt zijn niet hooggespannen, want nog geen enkele aanvraag (die sinds 2017 worden ingediend) voor een ETF is goedgekeurd.

Een goedkeuring kán leiden tot een nieuwe instroom van kapitaal omdat het voor “Wall Street” vertrouwd is om in ETF’s te beleggen.

Marktvolgers en ook hedgefondsen zoals Morgan Creek Capital verwachten dat de adoptie onder institutioneel geld een langdurig proces is. De horten en stoten van de markt uit 2017 gaan we voorlopig niet zien, zo is de gedachte.

Bitcoin koers

Een afwijzing van de lopende ETF’s kán druk zetten op de bitcoin prijs, zoals eerder in augustus 2018 is voorgevallen. Recente tegenslagen in de markt (Binance hack en Bitfinex gerechtelijk onderzoek) wist BTC kranig te weren. De afgelopen week is BTC met afgerond 22% gestegen.

Een koersniveau van $7.000 is op moment van schrijven in zicht.

Bron: U.Today

crypto kopen 

Nieuwsoverzicht 10 mei

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: wordt dit weekend weerstand bij $11.100 gebroken?

John van Meer

Bitcoin (BTC) rond $10.600. Altcoins stijgen in Satoshi’s

Robin Heester

Bitcoin Magazine NL te gast bij Cryptotrader.nl: Bitcoin TA, Libra, BitMEX, China en Facebook

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder