brave bat basic attention token cryptomunt cryptomunten
Nieuws » Brave, bekend van de browser, wil kapitaalinjectie van $50 miljoen

Brave, bekend van de browser, wil kapitaalinjectie van $50 miljoen

Brave wil tussen de $30 en $50 miljoen ophalen tijdens een investeringsronde. Het bedrijf achter de Brave Browser en de cryptomunt Basic Attention Token (BAT) wordt geschat op een waarde van $133 miljoen in totaal. De kapitaalinjectie is nodig om te groeien.

Vers kapitaal graag!

Tijdens een ICO in 2017 is er nog $35 miljoen opgehaald om het project van de op privacy gerichte browser te kickstarten. Na deze crowdfunding komt het bericht naar buiten dat dit bedrag waarschijnlijk niet genoeg is om voldoende getalenteerde ontwikkelaars aan te trekken.

In ruil voor een investering krijgen de deelnemers BAT-tokens. Deze Basic Attention Tokens zijn een belangrijk onderdeel in het ecosysteem van de browser.

Zowel de bezoekers van een website als de makers van datzelfde platform kunnen geld verdienen aan advertenties via de Brave Browser. Dit biedt adverteerders, consumenten en bedrijven nieuwe manieren om te kijken naar de manier van adverteren op het internet.

JavaScript-bedenker Brandan Eich is de leider van Brave. Nog niet zo lang geleden lanceerde hij Brave Ads, waardoor gebruikers kunnen kiezen waar en bij wie ze advertenties willen zien.

Populariteit Brave Browser

De Brave Browser groeit gestaag door. Want ondanks dat er blijkbaar nog een investeringsronde nodig is, groeit het aantal gebruikers van de browser. Na Google Chrome en FireFox is de Brave Browser het populairst op Android apparaten.

Opmerkelijk detail: Eich is de voormalig ceo van Mozilla, de ontwikkelaar achter Firefox.

Niet alleen het aantal gebruikers groeit voor Brave, ook de aandacht wordt steeds groter. Zo zagen de ontwikkelaars van ‘freespeech platform’ Gab hun kans schoon om de open-source code van de browser te gebruiken om zelf iets nieuws te bouwen.

De Gab browser lijkt heel erg op die van Brave, maar met één groot verschil: de implementatie van BAT is vervangen voor bitcoin. Gebruikers die alle voordelen van de internetbrowser willen ervaren kunnen er nu dus ook voor kiezen de andere te gebruiken.

Bron: Coindesk

crypto kopen 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Cryptowallet in de pijplijn bij internetreus Kakao (50 miljoen klanten)

Wessel Simons

SEC roept Veritaseum halt toe na miljoenenfraude bij ICO

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder