Brave, bekend van de browser, wil kapitaalinjectie van $50 miljoen

Brave wil tussen de $30 en $50 miljoen ophalen tijdens een investeringsronde. Het bedrijf achter de Brave Browser en de cryptomunt Basic Attention Token (BAT) wordt geschat op een waarde van $133 miljoen in totaal. De kapitaalinjectie is nodig om te groeien.

Vers kapitaal graag!

Tijdens een ICO in 2017 is er nog $35 miljoen opgehaald om het project van de op privacy gerichte browser te kickstarten. Na deze crowdfunding komt het bericht naar buiten dat dit bedrag waarschijnlijk niet genoeg is om voldoende getalenteerde ontwikkelaars aan te trekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In ruil voor een investering krijgen de deelnemers BAT-tokens. Deze Basic Attention Tokens zijn een belangrijk onderdeel in het ecosysteem van de browser.

Zowel de bezoekers van een website als de makers van datzelfde platform kunnen geld verdienen aan advertenties via de Brave Browser. Dit biedt adverteerders, consumenten en bedrijven nieuwe manieren om te kijken naar de manier van adverteren op het internet.

JavaScript-bedenker Brandan Eich is de leider van Brave. Nog niet zo lang geleden lanceerde hij Brave Ads, waardoor gebruikers kunnen kiezen waar en bij wie ze advertenties willen zien.

Populariteit Brave Browser

De Brave Browser groeit gestaag door. Want ondanks dat er blijkbaar nog een investeringsronde nodig is, groeit het aantal gebruikers van de browser. Na Google Chrome en FireFox is de Brave Browser het populairst op Android apparaten.

Opmerkelijk detail: Eich is de voormalig ceo van Mozilla, de ontwikkelaar achter Firefox.

Niet alleen het aantal gebruikers groeit voor Brave, ook de aandacht wordt steeds groter. Zo zagen de ontwikkelaars van ‘freespeech platform’ Gab hun kans schoon om de open-source code van de browser te gebruiken om zelf iets nieuws te bouwen.

De Gab browser lijkt heel erg op die van Brave, maar met één groot verschil: de implementatie van BAT is vervangen voor bitcoin. Gebruikers die alle voordelen van de internetbrowser willen ervaren kunnen er nu dus ook voor kiezen de andere te gebruiken.

Bron: Coindesk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...