CoinMarketCap gaat optreden tegen nep handelsvolume via nieuwe regels en DATA alliantie
Nieuwsberichten » CoinMarketCap gaat nep handelsvolume aanpakken in samenwerking met exchanges

CoinMarketCap gaat nep handelsvolume aanpakken in samenwerking met exchanges

CoinMarketCap.com, de meestgebruikte website voor informatie over cryptovaluta, verscherpt de regels om nep handelsvolume tegen te gaan. Daartoe heeft het de Data Accountability & Transparancy Alliance (DATA) opgezet.

Vanaf 14 juni wordt het volume van handelsbeurzen alleen mee berekent wanneer zij voldoen aan nieuwe verplichtingen. Daarmee hoopt de website een transparanter en accurater beeld van de markt te geven.

Lees ook: COSMOS (ATOM) in top 15 van cryptocurrency’s

Nep handelsvolume op CoinMarketCap

CoinMarketCap (CMC) is al sinds jaar en dag de meest populaire website om informatie over de cryptovalutamarkt op te zoeken. Met een wereldwijde Alexa ranking van 479 heeft de website een hoge mate van invloed op de markt als geheel.

De informatie op CMC wordt dan ook door menig belegger gebruikt om strategische keuzes op te baseren. Al langere tijd blijkt echter dat de informatie op CMC een verstoord beeld geeft van de markt.

Er is veel kritiek op het gemak waarmee de cijfers op de website van CMC zijn te beïnvloeden. Uit onderzoek van Bitwise Asset Management bleek onlangs dat maar liefst 95% van het handelsvolume dat handelsbeurzen op CMC rapporteren gefabriceerd is.

Zij ontdekten dat het volume van $6 miljard dollar dat op CMC werd weergegeven in realiteit slechts $273 miljoen dollar groot was. De rest van het handelsvolume bleek nep en gefabriceerd door de handelsbeurzen zelf.

Dat doen zij om hoger te verschijnen in de lijst van grootste handelsbeurzen, om daarmee aantrekkelijker te lijken voor potentiële klanten. Nieuwe investeerders die op zoek zijn een handelsbeurs met voldoende liquiditeit lopen daardoor risico bij een frauduleuze handelsbeurs terecht te komen.

CMC heeft aangekondigd eindelijk te gaan optreden tegen het misbruik. In een blogpost van 1 mei kondigde CMC daarom de Data Accountability & Transparency Alliance (DATA) aan.

  bitcoin meester  

Data Accountability & Transparency Alliance

DATA heeft als doelstelling om meer helderheid en transparantie te verschaffen. Onderdeel daarvan is een verplichting voor handelsbeurzen om actuele handelsinformatie via een API beschikbaar te stellen. Handelsbeurzen die dat niet doen worden niet langer in de berekeningen van CMC meegewogen.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor handelsbeurzen en crypto-projecten om aanvullende informatie te verschaffen. Dat is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat handelsbeurzen en projecten zwaarder meewegen naar mate ze meer informatie prijsgeven.

Een groot aantal gerespecteerde handelsbeurzen hebben zich reeds aangesloten bij DATA. Zij hebben blijkbaar niets te verbergen. Dat zijn Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC en Bitfinex. Naar verwachting zullen anderen hun voorbeeld volgen.

Nieuwe regels

De nieuwe regels van CMC zullen op 14 juni in gaan. Tot die tijd hebben handelsbeurzen de gelegenheid om CMC van de vereiste informatie te voorzien.

Behalve DATA kondigde CMC ook een aantal nieuwe features voor hun website aan. Zo is er nu een CoinMarketCap Block Explorer, CoinMarketCap Shop, CoinMarketCap Mobile Apps en een gereviseerde API.

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Nigeriaan brengt $80.000 aan Bitcoin (BTC) terug bij rechtmatige eigenaar

Arnold Hubach

Bitcoin ATM’s met 500% gegroeid, VS marktleider met 3.700 stuks

Wessel Simons

Adoptie: CME komt in 2020 met bitcoin opties op de markt

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder