iota
Nieuws » Cryptomunt IOTA (MIOTA) stijgt 18% na belangrijke upgrade Coordicide

Cryptomunt IOTA (MIOTA) stijgt 18% na belangrijke upgrade Coordicide

De IOTA Foundation heeft de lancering van Coordicide aangekondigd. De protocol upgrade biedt een nieuw, gedecentraliseerd mechanisme voor het beveiligen van het IOTA-netwerk. De koers van de cryptomunt van het netwerk, MIOTA, reageert positief.

Volgens het persbericht streeft Coordicide naar een nieuw type gedecentraliseerd mechanisme voor het beveiligen van gegevens en digitale activa op het op Tangle netwerk van IOTA. Zoals vermeld in de release zal de Coordicide-update van IOTA drie hoofdproblemen met blockchaintechnologie behandelen: hoge transactiekosten, schaalbaarheids problemen en de neiging naar centralisatie.

Coördinator bewaakt het IOTA-netwerk

Doordat het IOTA-netwerk zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevind, creëerden de ontwikkelaars van het protocol een coördinator om de veiligheid van de fondsen te waarborgen. De coördinator is een beveiligingsmechanisme dat is ontworpen om dubbele uitgaven te voorkomen en transactie-finaliteit te bieden.

Alle transacties en activiteiten die door de coördinator worden gefaciliteerd, worden gevalideerd door IOTA’s nodes. Op deze manier zouden fondsen niet verloren kunnen gaan en transacties niet worden teruggedraaid. Met de Coordicide update wordt de coördinator verwijderd waardoor er een grotere mate van decentralisatie zal worden bereikt.

In een commentaar op de geplande verwijdering van het beveiligingsmechanisme merkte David Sønstebø, medeoprichter van de IOTA Foundation, op: “We have been working towards the removal of the Coordinator since IOTA’s inception. Now with the maturity and growth of the protocol, and the quality of our research team, we are bringing that promise to fruition.”

Volgens Sønstebø is IOTA is ontwikkeld om de inherente beperkingen van bestaande blockchain-netwerken aan te pakken. De ontwerp doelen van IOTA, waaronder het creëren van een “feeless and scalable solution” begint steeds meer vorm te krijgen.

 

Een milestone bereikt

Volgens de oprichters van IOTA is de lancering van het Coordicide-protocol de voltooiing van een belangrijke mijlpaal. De ontwikkelaars van het IOTA zullen nu verder werken aan de volgende fase van het Tangle project.

De IOTA Foundation heeft onlangs de IOTA Research Council opgericht en meer leden toegevoegd aan het onderzoeksteam. De onderzoeksinspanningen van de Stichting leidden naar de ontwikkeling van het beveiligingsmechanisme Coordicide. Het zal nu dienen als een vervanging van de coördinator.

Met de update is het ook mogelijk om data streaming services en verschillende real-time applicaties mogelijk te maken op het IOTA netwerkt. Hoewel het IOTA-netwerk is ontwikkeld met behulp van geavanceerde cryptografische algoritmen, is het niet gebaseerd op blockchain-technologie.

In plaats daarvan is het IOTA-netwerk gebaseerd op directed acyclic graph (DAG), de Tangle genoemd. Volgens de ontwikkelaars van IOTA is de Tangle-gebaseerde architectuur van het platform speciaal gemaakt voor Internet-of-Things (IoT) -toepassingen. Het kan ook geavanceerde Machine-to-Machine-interacties mogelijk maken, zoals veilige gegevensoverdracht en real-time micropayments zonder fee kosten.

MIOTA

De cryptomunt MIOTA reageert bijzonder positief op de huidige ontwikkelingen. De prijs van één MIOTA ligt op het moment van schrijven op $0.477. Tijdens het hoogtepunt in 2017 was de prijs ongeveer tien (!) keer zo hoog in dollars.

Er dus nog een lange weg te gaan voor de cryptomunt als het gaat om een nieuw record. Maar misschien kan daar een goed begin mee gemaakt worden

MIOTA koers afgelopen 7 dagen
Koersverloop van MIOTA afgelopen zeven dagen.

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze beurs biedt een ‘shitcoin future index’ aan om 58 alts te kunnen shorten

Robin Heester

Maakt Bitcoin plaats voor een altseason? Is het einde van de hongerwinter voor altcoins aanstaande?

Arnold Hubach

BTC op $11.422. Koopadvies Goldman Sachs aan investeerders: ‘Buy Bitcoin!’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder