Dash update: InstandSend en het netwerk is ‘bijna immuun’ voor 51% aanvallen

De core developers van cryptomunt Dash hebben een update de wereld in geslingerd. De update moet er voor zorgen dat het netwerk veiliger is én er zijn mogelijkheden om sneller dan ooit te betalen.

Kwaadwillenden vormen nog steeds een van de grootste bedreigingen voor kleine Proof-of-Work-netwerken. In het afgelopen jaar hebben cyberboefjes 51% aanvallen op Vertcoin, Verge, Bitcoin Gold, Ethereum Classic en verschillende andere cryptomunte uitgevoerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is niet langer een zorg voor Dash. In een update die gisteren is vrijgegeven, heeft de Dash Core Group de bestanden vrijgegeven waardoor het netwerk van Dash bijna immuun is voor de 51% aanval. De update is actief zodra 80% van het netwerk is geüpgraded waarvan verwacht wordt dat dit komend weekend zal gebeuren.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”yes” title=”Ook interessant” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”1″ style=”list” align=”none” withids=”18983″ displayby=”tag” orderby=”rand”]

In januari dit jaar vond een reddit gebruiker een eigenaar/entiteit die meer dan de helft van alle dash-hashrate in handen heeft gehad. Het populaire cryptoc cloud mining-platform Nicehash, bezat ongeveer 70 procent van de totale hash van Dash.

Er heeft echter geen aanval plaatst gevonden, terwijl dat wel mogelijk was. Dit heeft de Dash community wel aan het denken gezet.

InstantSend

De nieuwe update wordt ook geleverd met andere nieuwe mogelijkheden. Een nieuwe toevoeging is het ‘op LLMQ gebaseerde InstantSend’. Hiermee kunnen gebruikers Dash net zo gemakkelijk en snel uitgeven als een pin transactie.

Transactievertragingen waren een feit in het leven op Proof-of-Work blockchains, waarbij de meeste transacties pas na zes blokken als onomkeerbaar worden beschouwd. Voor Bitcoin-transacties betekende dat een uur wachten voordat een transactie als definitief kon worden beschouwd.

Directe transacties waren eerder beschikbaar, maar de nieuwe update elimineert die vertragingen. Zodra een geldige transactie is gepubliceerd, wordt deze onmiddellijk ondertekend door een Quorum van Masternodes. Op deze manier wordt de geldigheid ervan wordt gegarandeerd totdat deze in een blok kan worden opgenomen.

Hoewel Dash niet de eerste blockchain is om InstandSend te gebruiken, is het uniek in het blijven gebruiken van de beveiligingsfuncties van Proof-of-Work-mining. Andere netwerken die de transactie tijden hebben weten terug te brengen, doen dit meestal ten koste van de netwerkbeveiliging.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Product Manager Elizabeth Robuck”]Dash, aan de andere kant, biedt gebruikers de real-time betalingen die ze verwachten op een extreem hoog niveau van beveiliging.[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Altcoindashproof-of-work