vechain deloitte blockchain ethereum dnv gl

Deloitte migreert private blockchain van ethereum naar VeChain

Deloitte ruilt ethereum (ETH) als blockchainoplossing in voor de VeChainThor (VET) blockchain. Daarmee lost de consultancyfirma de belofte in die het deed tijdens de VeChain Summit 2019. Deloitte is in samenwerking met DNV GL een aantal open source tools op de blockchain aan het ontwikkelen.

Lees ook – BMW en VeChain (VET) lanceren VerifyCar app voor aanpak kilometerfraude

Deloitte en blockchain

Deloitte wil als grootste van de Big Four (PwC, KPMG en E&Y) met een bruto jaaromzet van $48,2 miljard (2018) en klanten in 150 landen. De adviesmoloch wil ook leidend zijn op het gebied van DLT, waaronder blockchain technologie.

Op bestuurlijk gebied oefent het al invloed uit. Zo zit Antonio Senatore, Blockchain Global CTO bij Deloitte, in de adviesraad van VeChain. Leonowicz geeft Senatore via Linkedin een update voer het project. Ze nemen daarbij het woord “adoptie” in de mond.

bitcoin meester

Smart contracts op mainnet VeChain

Diezelfde Leonowicz geeft ook een tussentijdse update over de migratie naar het nieuwe netwerk: zo worden er 20 smart contracts per seconde (!) geschreven op het mainnet van VeChain.

VeChain vormt samen met Deloitte en DNV GL een consortium om meer toepassingen uit te rollen op het VeChain Thor netwerk. Aan wat voor toepassingen moeten we denken?

  • Deloitte heeft een serie aan open-source tools ontwikkeld, zoals een blockexplorer voor het Vechain Thor netwerk
  • Ook is er een private versie van VeChain Truffle ontwikkeld, met de naam Loki. Loki is een tool gericht op ontwikkelaars om het gemakkelijker te maken om smart contracts te creeren en te beheren.
  • Samen met DNV GL beheert Deloitte een aantal certificaten, waarmee klanten voldoen aan bijvoorbeeld wereldwijde ISO-standaarden. Op 30 april zijn er maar liefst 1,4 miljoen clausules (binnen 4,5 dag) op het mainnet gemigreerd.

Big Four

Deloitte is niet de enige van de Big Four die zich roert op de blockchainmarkt. Elke adviesgigant heeft een team aan blockchainspecialisten in dienst om Distributed Ledger Technology (DLT) oplossingen aan klanten aan te bieden.
Ernst & Young heeft in eigen beheer een privacytool ontwikkeld op het ethereum netwerk. Price Waterhouse Coopers (PWC) is ook een samenwerking aangegaan met VeChain.

Bronnen: VeChain101 / Invest in Blockchain

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!