EOS genoteerd aan cryptobeurs Coinbase, 1 juni ‘D-Day’ voor cryptomunt

EOS (EOS) is genoteerd aan Coinbase, met ruim 20 miljoen klanten de grootste cryptobeurs. Klanten kunnen vanaf nu de cryptomunt kopen, verkopen en opslaan vanuit hun Coinbase wallet op desktop of mobiel. Klanten in het Verenigd Koninkrijk en de staat New York zijn als jurisdicties voorlopig uitgesloten.

EOS event 1 juni

Coinbase anticipeert hiermee op een ‘groots’ evenement dat EOS heeft aangekondigd voor zaterdag 1 juni. Er zijn diverse speculaties gaande wat de aankondiging kán zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de speculaties is dat EOS met een nieuw sociaal netwerk komt, vergelijkbaar met Steem (een andere vinding van EOS-bedenker Dan Larimer).

Een wild gerucht is dat EOS als sidechain van het bitcoin netwerk gaat fungeren om de schaalbaarheid ervan flink te vergroten.

Daarnaast goed nieuws uit China. Het Chinese Center for Information and Industry Development met het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie, zet EOS bovenaan haar terugkerende benchmark.

De index houdt bij het maken van de ranglijst rekening met drie punten: technologie, toepassing en innovatie. Al sinds juni 2018 staat EOS op nummer één. Mogelijk niet gerelateerd aan deze benchmark, maar: het is een publiek geheim dat er vele Chinese family offices in EOS hebben geïnvesteerd tijdens de private sale van de ICO-fase.

Koers EOS

Na een opmars van de afgelopen dag, kreeg EOS afgelopen 24 uur ook een klap van de correctie in de markt.

Op moment van schrijven is de koers $7.40, met een min van 8,7%. Niettemin staan alle scores van de afgelopen week en daarvoor nog in het groen voor de cryptomunt (bron: Messari.io)

1 week +16.63%
1 maand +51.94%
3 maanden +111.68%
6 maanden +155.62%

All-time high lag op $22,89 voor EOS (29 april 2018). Het huidige koersniveau ligt daar 68% onder.

Bronnen: Coinbase / Messari.io

Lees meer over:
CoinbasecryptomuntEOSkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...