pwc cryptofondsen crypto cryptomunten
Nieuws » PwC: ‘Investeringen onder cryptofondsen nemen weer toe’

PwC: ‘Investeringen onder cryptofondsen nemen weer toe’

Cryptofondsen die investeren in cryptomunten hebben de schade tijdens de cryptowinter van 2018 beperkt weten te houden. Dat concluderen consultancybedrijf PwC en beleggingsmaatschappij Elwood in een nieuw rapport. Zij hebben 150 hedgefunds onderzocht, samen goed voor één miljard dollar aan digitale activa. Gemiddeld is er ‘slechts’ 47% verlies geleden, terwijl de prijs van bitcoin (BTC) in 2018 met ruim 80% dipte.

Investeringen nemen toe

De cryptowinter, waarin de markt ruim 80% van haar waarde inleverde, heeft gevolgen gehad. Bitcoin (BTC) was op het hoogtepunt $20.089 waard (17 december 2017, redactie). Op het dieptepunt, ongeveer één jaar later, was BTC $3.100 waard.

Diverse projecten en bedrijven moesten bezuinigen en diverse ICO-projecten zijn stilgevallen door de cryptowinter. Particuliere beleggers hebben veel verliezen moeten slikken.

PwC en Elwood concluderen dat cryptofondsen erin geslaagd zijn om te overleven tijdens de bearmarket.

Sterker nog: het kapitaal onder beheer is in het eerste kwartaal van 2019 zelfs drie keer zoveel in vergelijking met begin 2018.

Ongeveer 150 actieve hedgefunds beheren gezamenlijk een vermogen van $1 miljard. 60% van hen beheren daarbij minder dan $10 miljoen, terwijl minder dan 10% meer dan $50 miljoen aan activa onder beheer heeft.

Volgens de Financial Times zijn de twee grootste spelers in de sector het in San Francisco gevestigde Pantera Capital. Nummer twee is Polychain Capital, gesteund door Andreessen Horowitz en Sequoia Capital.

  bitcoin meester  

‘Quants’

Henri Arslanian, fintech- en crypto lead voor PwC Azië, merkt op dat alle prestatiegegevens in het onderzoek zijn gebaseerd op rapportages van de bedrijven zelf. Die informatie is daarbij niet geverifieerd door beheerders van de hedgefondsen.

Het was een uitdaging om conclusies te trekken, ook omdat beheerders van fondsen geen schattingen van de netto-inventariswaarde geven.

There are only a limited number of fund administrators servicing the crypto space but this looks set to change as the industry matures

Henri Arslanian, PwC

Hoewel de crypto hedgefunds boven water blijven lijden ze wel grote verliezen. PwC ontdekte dat het mediaan van een crypto hedgefonds in 2018 een verlies opleverde van 46 procent.

Dit terwijl kwantitatieve crypto hedgefondsen, die short posities innemen op bitcoin en andere cryptovaluta’s, het veel beter hebben gedaan met een mediaan rendement van 8 procent.

Bron: PWC

Foto: Flickr / Elliott Brown

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Dan Hedl (Kraken): ‘Handelsvolume Bitcoin(dot)com lager dan gerapporteerd’

Robin Heester

Bitcoin (BTC) transacties voor meer dan 50% vanaf SegWit-adressen

Robin Heester

Analyse: weet de bitcoin (BTC) koers uit te breken naar $10.700?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder