Ripple (XRP): ‘Ook grote banken gaan noodgedwongen crypto adopteren’

Grote financiële instellingen en banken gaan cryptomunten en blockchain technologie adopteren. Aldus Brad Garlinghouse, ceo van blockchainproject Ripple.

Volgens Garlinghouse worden grote banken wel ‘gedwongen’ om crypto en blockchain te accepteren. Zelfs als dat hun eigen positie in de wereldwijde finance mogelijk zwakker maakt. Blockchain technologie kan namelijk anderzijds hun concurrentiepositie verbeteren.

De ceo was te gast bij de Recode Decode podcast van Kara Swisher waarin hij een aantal opvallende uitspraken deed.

De ceo ziet geen heil in uitdagen en ‘disrupten’ van de gevestigde financiële orde. Het adagium van ‘short the banks’ gaat aan hem voorbij. Ripple werkt pragmatisch samen met wet – en regelgevers en bestaande financiële instellingen.

Naar eigen zeggen heeft het bedrijf al 200 deals gesloten met banken en financiële instellingen. Ook de Bank of England stoomt zich voor een partnership met de Amerikanen.

Momenteel doen circa 40 centrale banken ter wereld onderzoek naar de implementatie van blockchain technologie.

“Ik denk níet dat banken of overheden gaan verdwijnen. Banken hebben een belangrijke positie binnen onze maatschappij op het gebied van financiële dienstverlening.

Daar zijn ze goed in. Ripple ontwerpt een nieuwe brok aan technologie waarmee zij hun business kunnen laten groeien’.

Brad Garlinghouse

Garlinghouse ziet samenwerking als de enige optie op dit moment. Ripple wil de kosten van wereldwijde betalingen goedkoper maken.

“99% van de banken vinden het goed wat we doen, want we democratiseren een financiële markt die wordt gedomineerd door een select aantal banken. Dat zijn hun concurrenten. Zelfs de zeer grote banken geven dit aan…”

Brad Garlinghouse

Koers XRP

Op moment van schrijven is de koers van XRP $0,39 waard. De cryptomarkt stijgt deze dinsdagmiddag en ook XRP stijgt ca. 2,5% volgens marktvorser OnchainFX.

XRP is de afgelopen maand 25% gestegen. De cryptomunt kende op 4 januari 2018 haar hoogtepunt met een koers van $3,84. Sindsdien heeft cryptomunt met ca. 90% aan waarde ingeleverd.

In totaal zijn er 100 miljard XRP aangemaakt, hiervan is 42% in omloop.

Soms komt er ineens een grote hoeveelheid XRP in omloop waarvan het twitteraccount Whale Alert dan automatisch melding maakt.

Lees ook – 6 redenen om in cryptomunt XRP van Ripple te investeren

Presentatie Brad Garlinghouse

In de onderstaande video spreekt onder meer Garlinghouse op een conferentie waar ook Christine Lagarde, ceo van het Internationaal Monetair Fonds, aanwezig is.

Garlinghouse benadrukt in zijn praatje onder meer dat Ripple ‘1.000 keer sneller en goedkoper is dan bitcoin (BTC)’Bitcoin is in zijn ogen ‘traag en duur en het kampt met schaalbaarheidsproblemen’.

Bronnen: Recode Decode podcast / Bitcoinnews

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!