stellar lumens xlm blockchain stop
Nieuws » Stellar (XLM) geeft update na stilvallen blockchain netwerk

Stellar (XLM) geeft update na stilvallen blockchain netwerk

De Stellar Foundation heeft in een uitgebreide blog uitleg gegeven over een twee uur durende stilstand van haar blockchain netwerk. Stellar (XLM) erkent dat het netwerk 67 minuten stillag ‘omdat het netwerk geen consensus kon bereiken’. Wat was er aan de hand?

Stellar blockchain stopte ermee

Wat was er aan de hand? De blockchain van Stellar (XLM) hield 15 mei jl. op met het verwerken van transacties. Deze stop duurde bijna twee uur. Deze informatie kwam aan het licht door een gebruiker op Reddit.

Twee scenario’s zijn er mogelijk: de Stellar development nodes gingen offline óf dat deze nodes níet de boosdoeners zijn.

Stellar erkent dat het grootboek niet gesloten werd en dat er géén transacties zijn verwerkt. Het netwerk stopte. Volgens Stellar is de veiligheid van de ledger niet in het geding gekomen.

Het netwerk heeft ca. 150.000 gebruikers per dag en in totaal 3 miljoen gebruikeraccounts. Van geen enkele gebruiker zijn er fondsen verdwenen. Alles bleef intact, zo luidt de verklaring van de Stellar Foundation.

Het consensus protocol van Stellar leent zich met name voor (wereldwijde) betalingen. In tegenstelling tot Ripple richt men zich niet op de financiële wereld, maar op de circa 2 miljard mensen zonder bankrekening.

In zekere zin is Stellar daarmee een concurrent voor bijvoorbeeld een Western Union en Moneygram.

Verbeteringen

Volgens de stichting heeft het consensus protocol van Stellar niet gehaald. Men erkent dat het netwerk robuuster moet worden om tijdens drukke tijden online te blijven. Zo zijn er betere monitoring tools voor ‘validators’ nodig die de transacties in het netwerk verifiëren en goedkeuren.

Sommigen stellen dat het consensus protocol van Stellar ‘te centraal is geregeld’. Volgens de stichting klopt dit niet en zijn er recent ‘vele nieuwe nodes’ aan het netwerk toegevoegd. Wel geeft men toe dat sommige van deze nieuwe nodes ‘teveel verantwoordelijkheid’ hebben gedragen.

Reactie vanuit Ripple (XRP)

Joel Schwartz, Chief Cryptographer Officer van Ripple, prijst de transparantie van Stellar.

Bronnen: Stellar Foundation

crypto kopen 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder