TRON (TRX) bug had hun blockchain compleet kunnen lamleggen

Crypto alert – TRON (TRX) heeft onlangs een bug gefixed die in theorie de complete blockchain van het Chinese bedrijf lam had kunnen leggen. Een aanvaller had slechts één computer het netwerk stil kunnen leggen. Dat meldt The Next Web op basis van een onderzoek door Hacker One.

Lees ook – Tesla loting van CEO TRON Justin Sun roept vragen op

Bug in TRON (TRX)

Tot februari dit jaar konden aanvallers via één simpele laptop toegang krijgen tot het TRON netwerk via een zogenaamde Distributed Denial-of-Service (DDoS). Eenmaal binnen wisten ze met één laptop computerkracht (CPU) van het netwerk te gebruiken.

Op 28 juni 2018 is het mainnet vam TRON gelanceerd. Het is samen met EOS en ethereum een populair platform voor het spelen van dApps.

Via een DDoS-aanval is het mogelijk om smart contracts met “vervuilde code” te vullen. Het rapport spreekt over “megabytes aan bytecode”. Bytecode is de codering die compatibel is met de TRON Virtual Machine (zie plaatje hieronder).

Door herhaalde aanvallen had in theorie het complete geheugen van de blockchain vol kúnnen raken.

In het rapport staat onder meer:

With enough requests (lets say 1K-10K depending upon available memory), its enough to use all the available threads to service incoming HTTP request, fill up the memory and render DDOS.

Using a single machine an attacker could send DDOS attack to all or 51 per cent of the SR node and render Tron network unusable or make it unavailable.

De aanval is ontdekt op 14 januari 2019. De onderzoeker heeft $1.500 aan bounty ontvangen in februari. Een tweede bounty van $3.100 is ook betaald door de TRON Foundation, maar men verder geen details daarover vrijgeven.

TRON (TRX) koers

Op moment van schrijven is de koers van TRON (TRX) iets meer dan 2 dollarcent (+0,44%). 2019 is nog niet het jaar van TRON getuige de onderstaande cijfers.

1 week +5.14%
1 maand -15.40%
3 maanden -6.83%
6 maanden -1.53%
1 jaar -71.14%

Bronnen: OnchainFX / The Next Web

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!