bitcoin update nieuws btc

Bitcoin (BTC) koers op $10.918, TRON (TRX) stijgt mee

Update 12.30 uur – De bitcoin (BTC) koers is deze maandagochtend ruim $100 dollar gestegen en zet koers richting $11.000. Van een altseason is nog geen sprake, met een bitcoin dominantie in de markt van ruim 60%. Pas zodra deze daalt onder de 50%, ligt er ruimte voor de altcoins om weer te stellen. Opvallende stijger in de top 10 is TRON (TRX) met een plus van ruim 5%.

Ook deze altcoin wist harder te stijgen dan bitcoin en schoot 65% in de lucht deze maand juni. 

————————————————————————————————————————————————————————

Update 8.00 uur – Bitcoin (BTC) beleefde een mooie week met het slechten van de $10.000 grens. Met een prijs van $10.806 op het moment van schrijven lijkt de koers van BTC het iets rustiger aan te doen.

Volgens John van Meer ziet het er qua grafieken goed uit zolang we boven die $10.000 blijven. Hij ziet zelfs mogelijkheden om door te stoten richting $13.000.

Terwijl men in Rusland serieus nadenkt over het reguleren en toestaan van cryptohandel wil men in India de handel juist aan banden leggen. De regering van het land is druk bezig om het bitcoiners in India knap lastig te maken.

CZ en India

De ceo van Binance, Changpeng Zhao aka CZ, ziet geen probleem voor bitcoin wanneer landen het verbieden. Sterker nog: meer mensen willen BTC wanneer het verboden is. Zo laat hij weten op Twitter.

En CZ lijkt gelijk te hebben. De bitcoinprijzen op de lokale cryptobeurzen die nog draaien zijn een stuk hoger dan in de rest van de wereld. Bitcoin gaat soms voor wel $500 extra over de digitale toonbank in India. Dat is een flink bedrag op een prijs van $10.000 a $11.000.

De oorzaak? Blijkbaar is men bereid om meer te betalen dan de rest van de wereld om BTC te vergaren. En dat terwijl een verbod op de loer ligt.

Het is te voorbarig om deze theorie als waar te bestempelen als je puur naar deze situatie kijkt. Maar het is niet de eerste keer dat een land de koop en verkoop van bitcoin lijkt te verbieden. En wat blijkt? Regelmatig schieten de lokale koersen omhoog.

Waarom is de prijs in India hoger?

De lokale valuta, de Indiase roepie (INR), heeft last van inflatie. Met een hoge inflatie wordt een munt in rap tempo minder waard. In een poging de koers van de munt enigszins te redden is de regering in India bezig met het invoeren van verschillende maatregelen.

Terwijl de INR blijft dalen en moeite heeft met het vasthouden van waarde ziet bitcoin sinds dit jaar weer mooie stijgingen. De inflatie in India is nog niet zo erg als in bijvoorbeeld Venezuela, waar het eigenlijk onmogelijk is te leven met de lokale valuta de Venezolaanse bolivar.

Om zichzelf tegen de mogelijke (hyper)inflatie te beschermen lijken Indiërs te kiezen voor bitcoin. Niet allemaal natuurlijk. Lang niet iedereen kent de munt of heeft er interesse in, daarnaast mogen banken geen geldzaken regelen voor cryptobeurzen.

De beurzen in India hebben dus geen toegang tot het normale bankwezen in het land. Om het nog moeilijker te maken is India ook bezig met een wet die de handel in cryptomunten compleet aan banden wil leggen.

Dit soort ingevoerde maatregelen en geruchten zorgen er dus voor dat bitcoin op de lokale markten in India duurder is dan in de rest van de wereld. Men wil nog even snel dat laatste beetje BTC oppikken voordat de nieuwe regels van kracht worden, zo lijkt het.

Roepie vs BitcoinDe koers van de roepie tegenover bitcoin

 

Bron: Bitcoinist

 

 

Mis niks meer!

Invalid email address