bitcoin cryptomunten rusland beleggen trading doema

Rusland overweegt toelaten handel in bitcoin en crypto

Rusland overweegt om handel in bitcoin (BTC) en andere cryptomunten toe te staan. Het gerucht ging al langer. Dat meldt de Russische nieuwsdienst Interfax, die de vice-minister van Financiën Alexei Moiseyev (MinFin) heeft gesproken.

Er is nog geen definitief besluit genomen, maar naar verwachting gaat het Russische Parlement (Doema)  het voorstel binnen enkele weken goedkeuren. Het is vooralsnog onduidelijk per wanneer de nieuwe wetgeving ingaat en of Rusland ook buitenlandse aanbieders toe gaat laten.

De wetsvoorstel heet “On Digital Financial Assets” (DFA) en gaat waarschijnlijk onder de wet vallen die ook crowdfunding reguleert.

Volgens Anatoly Aksakov, een hoge ambtenaar bij de financiële commissie van de Doema, spreekt van een compromis. De Financial Action Taskforce wil eind 2019 een wetsvoorstel aannemen om de handel in cryptomunten te reguleren.

bitcoin meester

Rusland en crypto

Vorig jaar mei heeft Rusland cryptovaluta als betaalmiddel verboden, maar de agenda bij het land is geheel omgeslagen.

Begin januari meldden we dat er in de Russische ‘Tweede Kamer’ in totaal 20 wetsvoorstellen zijn gericht op cryptovaluta. Ook zou de voorzitter van de Staatsdoema Vyacheslav Volodin oproepen om een gunstig raamwerk te creëren om de ontwikkeling van een digitale economie te stimuleren.

Cryptoroebel gedekt door goud?

De centrale bank van Rusland onderzoekt ook de mogelijkheid van een eigen digitale munt, uitgegeven vanuit de centrale bank (CBDC). Een van de scenario’s is een digitale munt met volledige dekking van goud, zo meldden we eind vorige maand.

Bron: Cointelegraph

bitcoin kopen

 

 

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!