bitcoin btc update koers short squeeze

Bitcoin (BTC) blijft op stoom: koers breekt de $8.700, altcoins stijgen mee

De koers van Bitcoin (BTC) blijft op stoom en is door de $8.700 geschoten. Ook de altcoins trekken aan, die kregen gisteren door het Binance nieuws (blokkade o.a. Amerikaanse klanten) nog een dreun. Analisten verwachten dat bitcoin haar stijgende trek voorlopig doortrekt.

Nieuwsoverzicht

Eerst even een paar belangrijke nieuwtjes op een rij:

1. Is het Bitcoin Lightning Network geschikt voor de uitgave van tokens?

Een open-source project genaamd Spectrum, ondersteund door Bitfinex, wil laten zien dat het prima mogelijk is om te innoveren met en bovenop bitcoin (BTC). Met Spectrum kun je tokens uitgeven ver van de onderlaag van bitcoin vandaan. Er wordt gebruik gemaakt van het Lightning Network.

2. Visa, Mastercard, PayPal en Uber investeren $10 miljoen in Facebook GlobalCoin

Visa, Mastercard, PayPal en Uber staan achter de cryptomunt van Facebook. De bedrijven zijn onderdeel van een groep van dertien. Alle betrokken partijen zien toekomst in de stablecoin van Facebook genaamd GlobalCoin. Ook lijven ze met een vooraanstaande Britse bankier een lobbyist in voor GlobalCoin in ‘Europa’.

3. Binance blokkeert per 12 september Amerikaanse klanten, lanceert nieuwe exchange in VS

Binance gaat uitbreiden naar de VS met een nieuwe exchange via een Amerikaanse partner. Maar de aankondiging komt met een bijsluiter: per 12 september zijn Amerikaanse klanten geblokkeerd van de ‘hoofd-exchange’ Binance.com. Door het nieuws daalden de koersen van Binance Coin en de meeste altcoins.

Bitcoin update

BTC koers afgelopen maand (bron: Messari)

Bitcoin zet sinds zondag 9 juni weer in een opgaande lijn. Circa een week geleden stond de koers op $7.800, maar BTC wist 11,5% te stijgen sindsdien.

Op 27 mei was er sprake van het hoogtepunt van het jaar met een koers van $8.776 (kleine piek richting $9.000 op een enkele cryptobeurs, redactie). De koers doet nu hard zijn best om dit tijdelijke record te breken.

Analisten

Luke Martin, een populaire analist op Twitter, legt in een recente tweet uit dat bitcoin kan doorstijgen naar $9,800 zodra de weerstand bij $8,400 is gebroken. Dat is inmiddels gebeurd.

Volgens Josh Rager, ook populair op Twitter, houdt BTC een lange termijn ‘bullish’ trendlijn van zeven jaar vast. Deze trendlijn is gebroken, die eerder (november 2018) diende als support.

Hij voorziet dat BTC voorlopig haar opmars doorzet, zolang deze maar boven de $7.200 blijft.

Ook de populaire Franse analist Pierre vinkt een aantal vakjes af. Ja, BTC is zéér bullish op dit moment.

Altcoins

Na een dreun van gisteren staan de meeste altcoins weer in het groen. Ook Binance Coin (BNB) klimt uit het dalletje.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!