bitcoin cash 51% aanval hacker mining
Nieuws » Israëlische broers verdacht van het stelen van miljoenen aan bitcoin (BTC)

Israëlische broers verdacht van het stelen van miljoenen aan bitcoin (BTC)

Twee Israëlische broers zijn gearresteerd wegens hun betrokkenheid bij de hack van Bitfinex en andere phishing aanvallen in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten. Dat meldt Finance Magnates.

Een woordvoerder van de politie vertelt tegenover Finance Magnates dat Eli en Assaf Gigi tientallen miljoenen hebben verdiend door het stelen van cryptovaluta.

Accounts stelen

De twee verdachten worden aangeklaagd wegens het stelen van accounts. Zij verkregen op allerlei slinkse manieren toegang tot veel accounts op cryptobeurzen. Op deze manier konden zijn miljoenen aan bitcoin stelen.

Naast de gestolen coins van Bitfinex in 2016 worden de mannen ook verdacht van betrokkenheid bij andere incidenten.

De gebroeders Gigi zouden verschillende cryptobeurzen en wallets hebben nagemaakt om zo mensen te misleiden. De links werden vervolgens verspreid binnen crypto community’s op bijvoorbeeld berichtendienst Telegram.

Psst, wij hebben trouwens ook een leuk Telegramkanaal. Zonder phishing. 

Bitcoin in beweging

Eerder dit jaar werd een deel van de gestolen bitcoin van Bitfinex nog verplaatst. Nu komt er dus weer een nieuw hoofdstuk bij. Al sinds 2016 wordt er gezocht naar de mensen achter de Bitfinex hack.

Volgens de politie komen veel van de slachtoffers van de heren uit Europa en Amerika, waardoor de zaak door verschillende overheids- en veiligheidsdiensten is opgepakt. Dat resulteert nu in het oppakken van deze twee (waarschijnlijke) criminelen.

Een opmerkelijk detail: Eli Gigi is eerder in zijn leven toegelaten tot een elite tak van het Israëlische ministerie van Defensie. Daar kom je alleen binnen wanneer je bijzonder goed kwaliteiten en kwalificaties hebt. Hij besloot deze educatie blijkbaar in te zetten voor het stelen van bitcoin.

Hacks

In de (grotendeels) ongereguleerde wereld van bitcoin en cryptobeurzen gebeuren de gekste dingen. Elke maand worden er verschillende succesvolle hacks uitgevoerd en minstens net zoveel voorkomen.

Coinbase voorkwam een hack na een bug in de Firefox browser. Aanvallers probeerde misbruik te maken van een ‘zero day bug’. Met deze fout wilde zij toegang krijgen tot de accounts van medewerkers van de Amerikaanse beurs. Dat is echter niet gelukt.

Tal van voorbeelden gingen deze hacks al voor. Vergeet niet je cryptovaluta van cryptobeurzen af te halen als je niet wil dat dit jou ook kan overkomen. Met je eigen private keys in beheer kan in principe geen hacker je wat maken.

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash

Robin Heester

Bitcoin duikt onder $10.000. 4% van alle altcoins verslaan BTC afgelopen jaar

Robin Heester

Hackers hadden maanden toegang tot DASH-tegoeden in MyDashWallet

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder