Coinbase wendt hack op cryptobeurs af na Firefox bug

Coinbase heeft een aanval van hackers op het back-end systeem van haar cryptobeurs afgewend. Volgens techsite ZDNet is de hackpoging afgelopen maandag gedetecteerd en geblokkeerd.

De aanvallers hebben misbruik gemaakt van de Firefox ‘zero day bug’. Vervolgens is getracht via phishing om toegang te krijgen accounts van medewerkers. Die aanval is intern afgewend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hack afgewend bij Coinbase

In theorie had de hacker toegang kunnen krijgen tot het back-end netwerk van Coinbase. Vervolgens kan er via het back-end systeem ook toegang worden gekregen tot de opgeslagen cryptovaluta van de beurs. Coinbase heeft wereldwijd ca. 20 miljoen klanten.

Het is een geijkte methode om toegang te krijgen tot een cryptobeurs.
Philip Martin, de Chief Security Officer van Coinbase, heeft gisteren op Twitter meer details gegeven over de aanval.

‘We hebben de malware uit onze systemen verwijderd en werken samen met verschillende organisaties om de infrastructuur van de aanvallers te verwijderen.”

Martin verklaart ook “geen enkel bewijs te hebben dat accounts van klanten benaderd zijn’, alleen die van werknemers.

Bronnen: The Block Crypto / ZDNet

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...