Bitcoin consensus update
Nieuws » Bitcoin stijgt door en zit op $12.600. BTC dominantie 62%

Bitcoin stijgt door en zit op $12.600. BTC dominantie 62%

Bitcoin (BTC) blijft maar gaan. Op het moment van schrijven kun je één BTC voor ongeveer $12.600 aanschaffen. Dat is ruim 11% meer dan op hetzelfde moment gisteren.

Begin april zaten we nog op een prijs net boven de $4.000. De prijs is sindsdien ontzettend hard gestegen. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien hoe snel bitcoin in waarde toeneemt de afgelopen tijd.

Waar stopt het?

Bitcoin prijs afgelopen 3 maanden
Bitcoin prijs afgelopen 3 maanden

Bitcoin dominantie

Het ‘BTC Dominance’ percentage op CoinMarketCap is een veel besproken onderwerp. Terwijl bitcoin stijgt, blijven de meeste altcoins ver achter. Dit zorgt ervoor dat de dominantie van de allereerste en grootste cryptomunt stijgt.

Bitcoin heeft ongeveer 62% van de gehele marktkapitalisatie in handen. Dat percentage is sinds december 2017 niet meer zo hoog geweest.

Ether (ETH) en XRP blijven achter. Op dit moment heeft ETH nog geen 10% van de marktkapitalisatie in handen, terwijl XRP het moet doen met nog geen 6% van de waarde van de markt.

BTC Dominance 62%
BTC Dominance 62%
  bitcoin meester  

Top 10 cryptomunten

De top 10 houdt zicht redelijk rustig op bitcoin na. Door de gigantische stijgingen van bitcoin verliest iedereen met een positie in altcoins op dit moment flink in BTC waarde.

ETH doet het met een stijging van ruim 5% in dollars vandaag niet slecht, maar ook de nummer twee op de lijst verliest dus terrein.

Cryptotwitter

Wat zegt men op cryptotwitter over bitcoin op het moment?

Het Twitter account Trading Room ziet bitcoin langzaam naar een grote weerstand bewegen. Die ligt tussen de $12.800 en $13.600.

Armin van Bitcoin is blij met de dominantie van bitcoin. Maar hij denkt stiekem dat het echte percentage nog een stuk hoger ligt.

Op dit moment inzetten op een flinke daling van bitcoin lijkt niet verstandig. TheCryptoDog is het daarmee eens.

BM Nieuwsupdate

We hebben iets nieuws bij Bitcoin Magazine. Check onze eerste versie van de nieuwe nieuwsupdate.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Nigeriaan brengt $80.000 aan Bitcoin (BTC) terug bij rechtmatige eigenaar

Arnold Hubach

Bitcoin ATM’s met 500% gegroeid, VS marktleider met 3.700 stuks

Wessel Simons

Adoptie: CME komt in 2020 met bitcoin opties op de markt

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder