Bittrex schrapt 42 cryptomunten uit aanbod voor Amerikaanse klanten

Bittrex schrapt tientallen altcoins uit haar aanbod voor Amerikaanse klanten. De cryptobeurs voert de maatregelen per 28 juni in. Dat betekent dat Amerikanen deze cryptomunten niet meer via Bittrex kunnen handelen.

Bittrex schrapt cryptomunten

Bittrex is in 2013 opgericht in Seattle door drie cybersecurity engineers, allen destijds werkzaam bij Microsoft. De cryptobeurs geldt samen met Poloniex en Bitstamp tot de oudere namen in de cryptomarkt.

Onder de altcoins namen als Civic, Power Ledger, CRYPTO.com en OmiseGo.

De cryptobeurs heeft in haar blogpost hierover geen reden opgegeven voor de maatregel. Vermoed wordt dat de Amerikaanse autoriteiten hierom verzocht hebben.

Per 28 juni kunnen Amerikaanse beleggers dus geen van deze altcoins meer kopen of verkopen. Alle openstaande orders worden per die datum geannuleerd.

Beleggers afkomstig uit andere landen merken geen verschil. Voor hen blijft het aanbod in tact.

Binance

Het lijkt erop dat de (Amerikaanse) autoriteiten de controle op (buitenlandse) cryptobeurzen opvoeren.

Binance gaat weliswaar uitbreiden naar de VS met een nieuwe exchange via een Amerikaanse partner. Niettemin zijn Amerikaanse beleggers per 12 september uitgesloten van het traden van altcoins op Binance.com.

Dat kan tot gevolg hebben dat voor sommige altcoins het handelsvolume in gaat zakken.

Bitlicense

Bittrex kwam eerder dit jaar in het nieuws toen de staat New York de beurs een handelslicentie weigerde. Slechts een handjevol aanbieders hebben een BitLicense weten te bemachtigen. Juist vanwege de strikte regulering geldt deze licentie – ironisch genoeg – als een kwaliteitsstempel.

Bron: Bittrex

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!